Moştenitorii cartierului din Ţiglina III au avut un prim eşec

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru a intra în posesia sumei de 4,2 milioane de euro, valoarea terenului din Ţiglina III pentru care au căpătat drept de proprietate, moştenitorii au decis să scoată la mezat mai multe imobile ale Consiliului Local (CL), cel care, potrivit judecătorilor, este bun de plată.

Prima licitaţie, cea pentru imobilul cu numărul 23 din strada Mihai Bravu, nu a mai avut însă loc din cauză că nu s-a înscris nimeni. Informaţia ne-a fost furnizată de avocatul Alexandru Păun, cel care a apărat interesele moştenitorilor celor 15.000 de metri pătraţi din cartierul Ţiglina III.

Preţul de pornire, dacă ar fi fost doritori, a fost fixat la 250.000 lei. În condiţiile în care nimeni nu s-a înscris, următoarea strigare va fi stabilită în termen de 32 de zile, la un preţ diminuat cu 25 la sută şi va câştiga cine va oferi mai mult.

„Viaţa liberă” a prezentat pe larg povestea moştenitorilor unui cartier. Mai exact, aceştia au câştigat după mai bine de 10 ani de procese terenul pe care se afla Complexul Siret, dar şi o sumedenie de blocuri de locuit din vecinătatea acestuia. Subsolul este brăzdat de reţele de cabluri electrice, telefonice, conducte de apă, de gaze, motiv pentru care s-a convenit să li se achite valoarea terenului în bani, adică 4,2 milioane de euro.

Război în instanţă urmat de plângeri penale

Suma, deloc de neglijat, a fost pusă în sarcina Consiliului Local (CL), care a început un război în instanţă pentru a dovedi că nu poate achita datoria din cauză că nu are personalitate juridică, şi ca atare, nici conturi, nici patrimoniu.

Judecătoria i-a dat dreptate „petentului”, dar nici moştenitorii nu s-au lăsat mai prejos. Prin avocat, le-au făcut plângeri penale primarului oraşului, tuturor consilierilor locali, angajaţilor Trezoreriei, Direcţiei de Patrimoniu, una dintre acestea ajungând, se pare, şi pe masa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

În căutarea proprietăţilor CL-ului

S-a cerut amendarea CL-ului prin primar, dar a demarat şi o căutare febrilă a proprietăţilor CL-ului. Din studiul dosarelor am aflat o parte dintre imobilele şi terenurile care ar urma să fie scoase la licitaţie. Asta pentru că moştenitorii, prin avocatul lor, ne-au făcut cunoscut că-şi doresc bani şi că orice încercare a lor de a discuta cu autorităţile nu a fost luată în seamă.

Iată lista bunurilor care ar urma să fie scoase la mezat: în afară de casa din strada Mihai Bravu, scoasă deja la licitaţie, mai există un imobil de pe strada Fraternităţii, numărul 1; un altul în Micro 39C -  Blocul J5, parter, altul în strada Domnească –  la numărul 13, Blocul L, parter, un altul în strada Cuza 32 şi altul la Vânători, tarlaua 168, parcela 898-3, unde se află o bază de ecarisaj.

Citit 1788 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.