Fostul procuror-şef al Parchetului Naţional Anticorupţie, cercetat penal pentru ucidere din culpă

Fostul procuror-şef al Parchetului Naţional Anticorupţie, cercetat penal pentru ucidere din culpă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi s-a înregistrat un dosar penal în care Ioan Amarie (FOTO), fostul procuror general al Parchetului Naţional Anticorupţie, este acuzat de ucidere din culpă. Conform declaraţiei purtătorului de cuvânt de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, procurorul Marcel Codiţă, Ioan Amariei este cercetat pentru ucidere din culpă în urma unui accident rutier soldat cu două victime, întâmplat pe raza comunei Goleşti, judeţul Vrancea, în data de 5 august.

„În urma accidentului s-au făcut primele cercetări la faţa locului, cercetări preliminarii ca la orice accident rutier. La momentul respectiv nu se ştia că domnul Amarie este avocat în cadrul Baroului Botoşani. Pentru că domnul Amarie are calitatea de avocat, această cauză a fost direcţionată de la Vrancea către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, aşa cum prevede legea în astfel de cazuri. Acesta este singurul motiv pentru care dosarul a ajuns la noi şi nu la alt parchet”, ne-a explicat Marcel Codiţă.

Acesta a ţinut să precizeze faptul că nu s-a stabilit, momentan, vinovăţia lui Amarie sau a celuilalt şofer. „Se fac cercetări, se va da o soluţie raportat la datele care vor rezulta din anchetă. Nu putem trage acum o concluzie legată de vinovăţia şoferului", a spus Codiţă.

În urma accidentului din 5 august, în care Ioan Amarie a fost implicat,  au murit două persoane, membri ai aceleiaşi familii. Se pare însă că, pentru fostul procuror, acesta nu este primul incident de acest fel, el mai fiind implicat în alte două accidente rutiere, unul soldat cu moartea unei femei. 

Procurorii gălăţeni vor stabili, în urma cercetărilor, cine a fost vinovat de producerea accidentului de la Goleşti.

Citit 2589 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.