Contracte pentru 35 de fonduri de vânătoare

Contracte pentru 35 de fonduri de vânătoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vânătorii sportivi gălăţeni şi-au păstrat intactă zestrea fondurilor de vânătoare -

Pe 23 august, conducerea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (A.J.V.P.S.) Galaţi a semnat noile contracte de gestionare a fondurilor de vânătoare. Înainte de a se ajunge însă la acest final fericit a fost parcursă o etapă importantă de frământări, în care A.J.V.P.S.-ul a fost angrenat într-o luptă dură pentru a-şi readjudeca fondurile de vânătoare pe care le gestionează de câteva zeci de ani.

În acelaşi timp, cele câteva mii de membri asociaţi ai organizaţiei gălăţene cu caracter sportiv-recreativ au stat cu sufletul la gură, cu speranţa că nu le va fi ştirbit nimic sau cât mai puţin din zestrea obişnuită a fondurilor de vânătoare şi pescuit sportiv.

Ieri, dr.ing. Vladimir Talpeş, directorul A.J.V.P.S. Galaţi, ne-a confirmat ştirea aşteptată cu nerăbdare de întreaga suflare vânătorească gălăţeană.

„Cum se ştie, după 10 ani de zile, în 2010, expiraseră contractele de gestionare a celor 35 de fonduri de vânătoare şi asta s-a întâmplat pentru majoritatea fondurilor cinegetice de pe cuprinsul întregii ţări. Anul acesta, noi am intrat în bătălia pentru redobândirea dreptului de gestionare a acestor fonduri”.

„Şi, în urma celor două etape, de atribuire directă şi de atribuire/adjudecare prin licitaţie, am dobândit dreptul de gestionare pentru toate cele 35 de fonduri de vânătoare. Contractele de  gestiune au fost încheiate zilele trecute cu reprezentanţii în teritoriu ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, mai concret, cu specialiştii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Vrancea, cu sediul la Focşani”, a declarat Vladimir Talpeş.

Ce înseamnă asta? În primul rând că vânătorii sportivi gălăţeni au rămas cu zestrea cinegetică neştirbită, că au câştigat o mare bătălie, o victorie onorantă având în vedere că multe alte asociaţii similare din ţară au pierdut o grămadă de fonduri de vânătoare, că au posibilitatea de a duce mai departe munca de gospodărire durabilă a acestor fonduri cinegetice.

Mai înseamnă şi o mare răspundere şi conştiinţa realităţii că vânătorii sportivi gălăţeni se integrează marii comunităţi cinegetice europene ce are ca scop în primul rând conservarea şi gestionarea durabilă a faunei cinegetice.

Citit 2867 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.