Tâlhăria de la Băneasa

Tâlhăria de la Băneasa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gheorghiţă Tăbăcaru, la propunerea procurorului Ioan Ladan, arestat preventiv pentru 29 de zile *

În ultima  săptămână din martie, record de arestări! Muncind ca la furnale, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor au finalizat un set de dosare grele, întocmind pe numele inculpaţilor referate încheiate cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Primul dintre „ridicaţi”, Gheorghiţă Tăbăcaru, din Băneasa. L-a tâlhărit pe pensionarul Gheorghe Zaharagiu, tocându-i pensia cu o „fetiţă” dulce din Galaţi.

Al doilea dintre arestaţi, Săndel Stoica-Chirică, din comuna Cavadineşti. A violat o bătrână din Grăpeni; penisul său, dotat cu bile de rulmenţi. Huiduit de babe când poliţiştii l-au scos din sat.

Următorul arestat, Nelu Dediu, din Băleni. Hoţ fără pereche! El este acela care, la Cuca, i-a furat lui Gheorghe Petroi 50 de pui cu tot cu cuşcă.

Nici Primăria Băleni n-a scăpat de mâna sa exagerat de lungă. Furturi calificate săvârşite de el, gârlă!

După ce i-a aruncat plapuma pe cap: „Îmi dai pensia sau te omor?”

Să ne ocupăm în cele ce urmează de Gheorghiţă Tăbăcaru. Cine e acesta? Este fiul Anastasiei şi al lui Haralambie, născut în 1991, la Tg. Bujor. Absolvent a nouă clase.

Fără ocupaţie precisă, cu stagiul militar satisfăcut. Domiciliul, în Băneasa. Ca adăugire: poamă rea (tâlhar pentru a doua oară!). Ţi se face pielea ca de găină auzind ce a putut face individul.

O ruşine pentru comuna Băneasa. La 20 martie a.c., în jurul orei 21.00, sărind gardul, a pătruns în curtea lui Gheorghe Zaharagiu (91 de ani).

De parcă i-ar fi luat Dumnezeu minţile, intrusul nu vedea înaintea ochilor săi decât bani. Documentat, ştia că în ziua aceea bătrânul încasase pensia, punându-i gând rău.

Ajuns la uşă, a ciocănit uşor, să nu-l sperie: „Tataie, vino şi deschide. Am venit cu lemnele…”.

Gheorghe Zaharagiu, om neobişnuit cu măgăriile şi tertipurile infractorilor, deşi greu transportabil, se dă jos din pat, deschizând uşa. A fost marea sa greşeală!

Tâlharul: „Fiţi liniştit, domnu’ Zaharagiu, l-a luat cu binişorul, că va veni şi fiul dumneavoastră. Nu trebuie decât să-l aşteptăm”.

O minciună. Şi cum minutele se scurgeau, Gheorghiţă Tăbăcaru, mimând îngrijorarea, iese în pragul uşii, strigându-l pe nume pe cel aşteptat, dar nu prea tare: „Hai, Dache, că-i târziu!”.     

Intuind că la mijloc e ceva necurat, pensionarul, de pe patul bătrâneţii sale, cu ochii la plosca conectată la trupul său, îl somează pe Tăbăcaru să iasă din casă:

„Lasă-mă în pace. Nu mai vreau lemne, nu mai vreau nimic. Pleacă!”. Din clipa asta, gata cu pacea.

Intrând în rolul de tâlhar, Tăbăcaru se repede asupra lui Zaharagiu. Îi pune plapuma pe cap, strângându-i-o în zona gâtului: „Dacă nu spui unde sunt banii, iau cuţitul de pe masă şi te omor”.

Pensionarul, tremurând: „Lasă-mi viaţa şi îţi dau tot ce am, pensia întreagă”. Nu apucase să cheltuiască din ea nimic. 6,3 milioane de lei vechi.

Tupeul banditului: după ce a citit suma înscrisă pe cupon, a numărat banii să vadă dacă sunt toţi. Pe pat, rezemat în pernă, nonagenarul arăta de parcă i-ar fi cântat popa la cap. Palid, pierdut, înfricoşat.

Ghemuit în sine, nu-şi putea da seama dacă era viu sau murise. Închizând uşa după el, Tăbăcaru dispare în întunericul Bănesei. Ar fi vrut să bea ceva, să stea lângă o femeie, să se simtă în siguranţă.

Folosindu-se de o maşină de ocazie, pleacă, destul de discret, spre Galaţi, izbutind să dea peste o „fetiţă” comparabilă cu acelea care inundă, după miezul nopţii, ecranele televizoarelor: mortală.

Dacă tipa i-ar fi poruncit să se arunce cu gâtul într-o fântână probabil că s-ar fi aruncat. Dăduse norocul peste el: sâni de cartier select, buze fără cusur, ochi cum găseşti la o fată dintr-o mie.

Zeiţă de Mazepa, pricepută la stors bărbaţii. Au băut împreună şi au mâncat. Ea l-a dezmierdat, el a pipăit-o. S-au distrat atât cât le-au permis banii pensionarului Zaharagiu. 

Tăbăcaru, la subsolul Poliţiei Judeţene: smerit, nu-i mai arde de „fetiţe”

În urma lui Tăbăcaru, la Băneasa, poliţiştii trec localitatea prin sită, căutând tâlharul. Era, până la urmă, în joc, onoarea lor!

Pentru că bătrânul nu-i ştia numele, iar Tăbăcaru figura pe lista cu suspecţi, s-a procedat la „amestecarea” lui într-un grup de cinci bărbaţi, pentru identificare.

Ţinându-se seama că partea vătămată nu se putea deplasa până la postul de poliţie, grupul a fost constituit la Zaharagiu acasă. Rugat să pună mâna pe umărul celui care îi aruncase plapuma pe cap, pensionarul, fără să ezite, îl indică pe Tăbăcaru.

Apreciat, la Parchet, ca fiind un pericol pentru ordinea publică, plus că n-a învăţat nimic din pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare,  pronunţată de judecători pentru prima tâlhărie, Tăbăcaru a făcut cunoştinţă cu arestul I.P.J.-ului Galaţi.

Va „locui” aici, din ce cunoaştem până la această dată, până la 19 aprilie 2010, ora 22.00. Cine va vrea, la Paşti, să-i ofere ouă roşii, să se ducă cu ele la Poliţia Judeţeană, îl va găsi pe Tăbăcaru acolo, la subsol.

Explicaţie foto: Vasile Baciu (FOTO), prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor: „Ne facem datoria. De la poliţie ne vin dosare pe bandă rulantă. Cine crede că cele două oraşe şi comunele arondate nouă sunt uşoare se înşeală...”

Citit 1262 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.