Tribunalul Galaţi îşi restrânge activitatea din cauza COVID-19

Tribunalul Galaţi îşi restrânge activitatea din cauza COVID-19
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Activitatea judiciară a Tribunalului Galaţi se va restrânge semnificativ până pe 23 decembrie, din cauza numărului mare de angajaţi confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, se arată într-un comunicat transmis de instanţa de judecată. Situaţia este alarmantă din cauza numărului de infectări care au determinat inclusiv imposibilitatea constituirii completelor de judecată. 

Pe fondul numărului mare de judecători, grefieri şi angajaţi din rândul personalului auxiliar infectaţi cu noul coronavirus şi aflaţi în izolare la domiciliu ori internaţi în spitale, conducerea Tribunalului Galaţi a anunţat, zilele trecute, suspendarea programului de lucru cu publicul la Centrul de informare şi relaţii cu publicul şi la Biroul de informare şi relaţii publice, dar şi programul de lucru la Biroul apostilă. Afectate vor fi, în perioada următoare, şi procesele, urmând  a fi restrânsă activitatea de judecată, în sensul că vor fi amânate toate cauzele, cu excepţia cauzelor cu caracter urgent. Toate actele ce vor urma a fi transmise către instanţă se vor expedia în format electronic, prin fax sau e-mail. 

"Având în vedere că numărul angajaţilor din cadrul Tribunalului Galaţi confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 este în creştere, pentru asigurarea sănătăţii angajaţilor şi a tuturor persoanelor implicate în activitatea judiciară (avocaţi, justiţiabili etc.) prin Hotărârea nr. 30 din 08.12.2020 a Colegiului de conducere s-au dispus următoarele măsuri privind restrângerea activităţii judiciare la nivelul Tribunalului Galaţi, pentru perioada 09.12.2020 - 23.12.2020, inclusiv, respectiv: suspendarea programului de lucru cu publicul la Centrul de informare şi relaţii cu publicul şi la Biroul de informare şi relaţii publice de la Tribunalul Galaţi. Actele de sesizare ale instanţei, cererile, petiţiile, sesizările sau orice alte înscrisuri vor fi comunicate instanţei, în această perioadă, prin poştă, fax sau e-mail. Hotărârile legalizate şi neridicate de părţi până la acest moment vor fi comunicate solicitanţilor prin poştă. Se suspendă programul de lucru la Biroul apostilă. Se restrânge activitatea de judecată, în sensul că vor fi amânate toate cauzele, cu excepţia cauzelor cu caracter urgent care se vor judeca", se precizează în comunicat.

Listele de şedinţă în care vor fi indicate cauzele care se judecă vor fi publicate pe portalul Tribunalului Galaţi, la secţiunea Informaţii de interes public.

Citit 2788 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Decembrie 2020 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.