Pușcărie pe viață, pentru doi lei și o pereche de cercei

Pușcărie pe viață, pentru doi lei și o pereche de cercei
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

O crimă înfiorătoare comisă anul trecut, la Ivești, în ajun de Bunavestire, a fost tranșată de justiție, în primă instanță, cu pedeapsa maximă pentru cel care i-a luat viața unei bătrâne de 80 de ani, fără apărare. Detenție pe viață este pedeapsa pe care judecătorii Tribunalului Galați au considerat că o merită criminalul în vârstă de 22 de ani, despre care anchetatorii susțin că ar fi ucis doar ca să facă rost de bani pentru a-şi cumpăra droguri.

Marius Găinăgrasă avea, în 2020, 22 de ani și un cazier destul de consistent. În plus, după ce trecuse prin diverse forme de reeducare, la care fusese condamnat de justiție pentru fărădelegile comise, luase obiceiul de a se droga. Aurolacul îi era cel mai la îndemână, așa că în dimineața zilei de 24 martie 2020, la o săptămână după ce în România fusese instituită starea de urgență pe fondul pandemiei, a tras ultimele guri de bronz din pungă și apoi a plecat să își înnoiască rezervele. A umblat fără noimă prin sat, până când a ajuns la poarta Verginicăi Chircă, o localnică de 80 de ani, despre care tânărul știa că locuiește singură. A crezut că are bani, pentru că vindea pătrunjel în piață, așa că a intrat în curte. A găsit-o pe femeie spărgând lemne cu toporul, unealta devenind astfel arma cu care Găinăgrasă a decis că trebuie să facă rost de bani. A lovit-o pe bătrână de mai multe ori cu toporul, provocându-i leziuni mortale, și a târât-o apoi în casă, pentru a nu fi văzută și auzită de vecini. A scotocit prin casă, dar nu a găsit decât doi lei, pe care i-a luat. A băgat în buzunar și cerceii din urechile bătrânei, despre care a crezut că sunt prețioși.

Reținut de polițiști sub acuzațiile de omor și tâlhărie, Găinăgrasă a fost arestat și judecat. În ajun de Crăciun, a primit și sentința, dată în primă instanță de Tribunalul Galați. Cea mai grea pedeapsă i-au aplicat judecătorii tânărului care a ucis pentru câțiva lei: detenția pe viață și obligarea la plata sumei de 100.000 de lei cu titlu de despăgubiri pentru fiica victimei.

Hotărârea nu este definitivă, ea fiind deja atacată la Curtea de Apel de către condamnat. Dosarul urmează să fie înregistrat la instanța superioară și va primi o soluție în următoarele luni.

Citit 3604 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.