20.000 de lei pentru Gheorghiţă , 10.000 pentru Mirică

20.000 de lei pentru Gheorghiţă , 10.000 pentru  Mirică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie s-au aflat ieri în instanţă pentru judecarea a două cauţiuni: cea a lui Dumitru Mirică, fost şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Finanţelor, şi cea a lui Viorel Gheorghiţă, fost şef al Direcţiei Sanitar Veterinare şi de Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

În cazul lui Mirică, arestat pentru luare de mită, cauţiunea a fost fixată la 10.000 de lei, care trebuie plătiţi până pe 2 septembrie, când i se va judeca solicitarea.

Facem cunoscut că, după arestare, Mirică a făcut recurs la Curtea de Apel, care i-a fost respins. Acum, fostul şef din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) a făcut cerere de eliberare pe cauţiune, care se va judeca la Tribunal, cu recurs în cazul în care vreo parte va fi nemulţumită.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul lui Gheorghiţă, arestat în urmă cu două luni de zile sub acuzaţiile de şantaj, fapte de corupţie şi abuz în serviciu.

După ce a atacat decizia de prelungire a mandatului său, Viorel Gheorghiţă s-a adresat Tribunalului cu o solicitare de eliberare pe cauţiune. Suma pe care a achitat-o este de 20.000 de lei şi îi va fi restituită în cazul în care magistraţii nu-i acceptă cererea. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Mirică.

Sunt nişte cereri perfect legale, iar cauţiunea, după cum spunea unul dintre avocaţi, este un fel de garanţie că inculpaţii îşi vor respecta obligaţiile, în caz contrar ei pierzând şi banii, şi libertatea. Ieri, însă, în cazul lui Mirică, dosarul nu ajunsese în instanţă, iar la cel al lui Gheorghiţă nu au fost prezenţi avocaţii, urmând ca acestea să se judece zilele acestea.

Citit 2030 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.