Operaţiunea „Purceii lui Artimenco”

Operaţiunea „Purceii lui Artimenco”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca să citeşti cu atenţie tot ce e în dosarul privindu-l pe inculpatul Nelu Dediu (n. 1980), din Băleni, îţi trebuie câteva ore. Hoţ pe care nu ştiu cum de îl mai rabdă pământul! Referatul cu propunerea de a fi arestat preventiv e doldora de articole şi aliniate din Codul penal, încălcate de el.

„Exemplar” rar: procurorul Ioan Ladan i-a pus în cârcă săvârşirea a nu mai puţin de şapte infracţiuni.

Furtul nr. 1, calificat. În noaptea de 31 mai spre 1 iunie 2009, prin escaladare, Nelu Dediu pătrunde în curtea lui Mitică Struţă, consătean. Folosind o cheie potrivită, deschide uşa autoturismului. Fură radiocasetofonul şi un acumulator Rombat. Prejudiciu, 250 de lei.

Furtul nr. 2, bineînţeles, tot calificat şi acesta. În noaptea de 12 spre 13 iunie 2009, recurgând aceeaşi tehnică a escaladării, intră în gospodăria lui Gheorghe Grecu, însuşindu-şi următoarele bunuri: o balie din plastic (îi trebuia pentru a se spăla pe picioare, seara) şi 26 de pui de găină. În plus, îi extrage din rezervorul autoturismului zece litri de benzină. Pagubă de 400 de lei.

Furtul nr. 3. Calificat + „în formă continuată”. În noaptea de 18 spre 19 iunie 2009, secondat de doi minori, sare gardul la Vasile Bălăoi, trecând la „treabă”. Fură patru saci cu ciment şi cinci găini. În aceeaşi noapte, de la Radu Călmuc, asigurându-şi în acest fel continuitatea de care avea să facă vorbire procurorul, „şterge” cinci găini, din mers.

Furtul nr. 4: zdruncin la Cuca şi căderea hoţului bătrân în mâinile şefului de post Marcel Muchi (FOTO).

Noaptea de 21 spre 22 iunie 2009. Având la coasta sa patru minori, Nelu Dediu se deplasează, cu bătrâna sa Dacie, la Cuca. Urma să fure din prima gospodărie situată la marginea dinspre nord a localităţii, a lui Ion Artimenco. Împreună cu ajutoarele sale, fură doi purcei, două gâşte, doi cocoşi şi trei găini. Paguba, estimată la 300 de lei.

E interesant de aflat cum a decurs, după ceas, Operaţiunea „Purceii lui Artimenco”. La ora 1 după miezul nopţii, Dediu iese cu maşina din curte. La 2.15, purceii lui Artimenco erau deja în portbagajul Daciei sale. La 3.30 cobora în Vârlezi.

Vinde totul lui Iordache Boscu. Ce fel de cumpărător este acesta bănuiesc! Susţine că a dat pe toată „marfa” vreo 300 de lei. Pe la 4.00, Dediu este surprins de şeful de post conducând maşina pe drumul public, dar fără să aibă acest drept – n-are carnet!

Ora 5.00. Poliţistul o „taie” spre Vârlezi, aflând la cine trăsese Dediu. La 6.00, bate, în Cuca, la poarta lui Artimenco, trezindu-l din somn: „Scoală-te, că ţi-am adus godacii acasă!”.

Ion Artimenco, frecându-se la ochi: „Care purcei, domnu’ Muchi?”. Subofiţerul: „Vino să-i vezi, ţi-i aduc de la Vârlezi!”.  

La 17 martie 2010, Nelu Dediu pendulează, în Tg. Bujor, între Parchet şi Judecătorie. Începe să-i miroase a cătuşe. Marcel Muchi: „Am stat cu el de la ora 8.00 până la 22.00, când domnul judecător Nelu Năstăsoiu s-a pronunţat: să fie arestat preventiv, pentru 29 de zile!”.

Pe 28 aprilie a.c., la primul termen de judecată, inculpatul, din boxă, va da ochii cu păgubiţii, n-are cum scăpa de „plăcerea” asta…

Citit 2351 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.