Destin frânt din cauza unui pumn

Destin frânt din cauza unui pumn
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Un bărbat din județul Galați își va petrece următorii ani după gratii în urma unui gest pe care l-a făcut la beție față de fratele mai mare cu aproape 30 de ani.

Gestul, unul tragic, soldat cu moartea victimei în vârstă de 62 de ani, s-a petrecut în comuna gălățeană Munteni, în urma unei situații aparent banale: doi frați au băut împreună. La băutură, au ieșit la iveală diferite nemulțumiri pe care nici fratele mai în vârstă, nici cel mai tânăr, în vârstă de 39 de ani, nu au știut să le țină în frâu. Au ajuns la vorbe grele și de acolo, la bătaie. Vârsta și-a spus cuvântul în privința bărbatului mai tânăr, care, superior fizic, i-a aplicat rapid o corecție fratelui mai mare. L-a lovit cu pumnul, trântindu-l la pământ, iar lovitura la cap i-a fost fatală sexagenarului, care a murit aproape imediat, neputând fi salvat. Fratele mai mic a fost găsit de polițiști la domiciliu. Treaz, le-a povestit oamenilor legii cele întâmplate, recunoscând că nu a avut niciun motiv serios să vrea să își ucidă fratele. Medicii legiști au apreciat că impactul cu solul i-a fost fatal victimei, în căderea provocată de lovitura aplicată de frate. Asta i-a determinat pe procurori să nu îl rețină pe mezin pentru crimă.

”Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte și prezentat Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă, care a fost admisă, pentru o perioadă de 30 de zile”, a precizat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați. Claudiu Viorel Dinu, bărbatul aflat acum în arest, a contestat decizia judecătorilor, cerând o măsură mai blândă pe durata procesului. Dacă va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 6 și 12 ani.

Citit 2754 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Februarie 2021 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.