Judecat pentru corupţie, eliberat de Curtea de Apel
Foto: arhivă

Judecat pentru corupţie, eliberat de Curtea de Apel
Cms. şef Mitică Petcu
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

După aproape un an de arest la domiciliu, comisarul-şef Mitică Petcu poate respira din nou, la propriu, aerul libertăţii, după ce judecătorii Curţii de Apel Galaţi au manifestat clemenţă vizavi de solicitarea acestuia de a fi plasat sub control judiciar.

Aproape un an a petrecut fostul ofiţer al Serviciului de Permise şi Înmatriculări în spatele uşii propriei locuinţe, după ce procurorii anticorupţie l-au reţinut sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată. Anchetatorii au susţinut că Petcu ar fi comis, timp de două luni, "16 acte materiale ale infracţiunii, primind sume de bani şi diverse alte foloase, în schimbul programării peste rând a candidaţilor la proba de traseu".

Alături de el, au fost puşi sub acuzare fostul şef al Poliţiei Tg. Bujor, Ion Oprea, în prezent pensionar, un fost poliţist de la Tecuci - Biroul Rutier, Costică Ignat, de asemenea trecut în rezervă, şi un om de afaceri, Decianu Cătălin Ghiocel.

Doar Petcu a fost arestat la domiciliu şi nu a contestat, până la începutul acestei luni, măsura prelungită succesiv de Tribunalul Galaţi.

La ultimul termen, a schimbat strategia şi a cerut să fie plasat sub control judiciar, cerere respinsă de instanţa de fond, dar admisă de completul de la Curtea de Apel.

Măsura este valabilă 60 de zile, timp în care ofiţerul va trebui să se prezinte regulat la Poliţie, să comunice orice schimbare de domiciliu ori deplasare şi să nu intre în niciun fel de contact cu ceilalţi inculpaţi sau cu martorii din dosar.

Citit 5473 ori Ultima modificare Vineri, 26 Februarie 2021 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.