Client al ”magazinelor de vise”, prins înarmat pe stradă (VIDEO)

Client al ”magazinelor de vise”, prins înarmat pe stradă (VIDEO)
Captura video PLG
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Un gălățean în vârstă de 34 de ani a fost subiectul unei rețineri în forță după ce a atacat o altă persoană cu un cuțit, în plină zi, în zona Pieței Energiei. Bărbatul a recunoscut că este un vechi consumator de droguri și că are la activ mai multe condamnări pentru furturi cu violență, toate comise din nevoia de a-și procura stupefiante. El a fost capturat doar pentru că a fost surprins de un polițist local, aflat în tipul liber, care trecea din întâmplare prin zonă.

Vânzarea la liber a substanțelor cu caracter stupefiant în celebrele și demult închisele ”magazine de vise” își arată și acum efectele printre cei care erau clienți fideli și care au devenit dependenți de ”stimulente” cu efecte grave asupra sănătății fizice, psihice și comportamentale. Implicit, efectele se văd și pe stradă ori în alte locuri publice, pe unde astfel de indivizi umblă și se manifestă. Așa s-a întâmplat recent în Galați, într-o zonă aglomerată din oraș, la o oră de vârf. Un individ aflat într-o stare de agitație evidentă a scos cuțitul la o persoană are se afla în stația de autobuz de la General. În timp ce flutura amenințător arma albă, riscând să rănească pe cineva, individul a fost surprins de un polițist local de la Serviciul Activități Comerciale, care era în timpul liber și avea drum prin zonă. În fața scenei violente, omul legii l-a imobilizat singur pe agresor și a sunat la Dispecerat, cerând ajutorul colegilor. 

”În cel mai scurt timp la fața locului a fost direcționat cel mai apropiat echipaj, din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră, care l-a încătușat. După imobilizare a fost identificat ca fiind numitul P.R.G., în vârstă de 34 ani, din Galați. Cu sprijinul echipajului de intervenție rapidă, cel în cauză a fost condus la sediul Poliției Locale unde a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, conform prevederilor Legii 61/1990”, a transmis Aurelia Bogatu Matei, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Galați. 

Hoț de nevoie, pericol public

În fața polițiștilor, individul a susținut că nu este la prima abatere, recunoscând că are antecedente penale pentru furt și tâlhărie. A furat chiar și din cutia milei, numai să aibă bani pentru a-și cumpăra droguri. ”Am consumat etnobotanice opt ani de zile, mai ales când erau legale, la magazinele de vise”, a afirmat tânărul, care a susținut că toate condamnările pentru faptele săvârșite din nevoia de bani le-a primit cu suspendare, astfel că a fost mai mereu liber, pe străzi. Cât privește cuțitul pe care îl poartă mai mereu la el și pe care i l-au descoperit acum polițiștii, a afirmat că îi este necesar doar pentru autoapărare. ”În port mereu pentru protecție, aici, la brâu. Acum l-am scos de frică să nu iau bătaie și să bag frica în el”, și-a justificat individul acțiunea violentă de la General. În ce măsură a încălcat legea individul afectat de consumul de etnobotanice vor stabili polițiștii Secției 2, unde au ajuns și tânărul, și cuțitul său. Oamenii legii vor stabili încadrarea juridică a faptelor pe care acesta le-a comis și vor trebui să stabilească circumstanțele în care acestea s-au produs.

Citit 2376 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Mai 2021 11:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.