Patronul de la „Hanul Vânătorilor”, arestat pentru proxenetism, camătă și șantaj
Foto: Facebook

Patronul de la „Hanul Vânătorilor”, arestat pentru proxenetism, camătă și șantaj
Evaluaţi acest articol
(63 voturi)

Gheorghiță Suvejanu (foto) a fost reținut zilele trecute de polițiștii care aveau, pe numele său, un dosar extrem de complex, din care nu lipsesc acuzații de proxenetism, camătă, șantaj, spălare de bani și fals. Patronul cunoscutului complex aflat în apropierea Galațiului a primit mandat de arestare în baza deciziei Tribunalului Galați și va sta după gratii în următoarele 30 de zile.

Faptele de care este acuzat Gheorghiță Suvejanu, un personaj extrem de controversat din lumea afacerilor și nu numai din Galați, se întind pe perioada a circa zece ani. În mașinațiile infracționale de care este acuzat au fost atrași și alți membri ai familiei sale, cu sprijinul cărora ar fi încercat să ascundă o parte din urmele faptelor ilegale care i se impută și care i-ar putea aduce mulți ani de pușcărie.

Prima pe lista acuzațiilor aduse lui Suvejanu este cea de proxenetism, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați argumentând că afaceristul ar fi determinat, oficial, două femei să se prostitueze, facilitându-le oferirea de servicii sexuale pe bani în diferite țări europene. Aproape 300.000 de euro i-ar fi intrat în conturi lui Suvejanu numai din aceste surse, timp de aproape șapte ani. Banii îi erau remiși fie direct, de cele două prostituate, fie prin intermediari care îi aduceau "coletele" din străinătate, fie prin servicii de transferuri rapide.

Concomitent cu activitățile de proxenet și patron de han cu specific vânătoresc, Suvejanu și-a pus banii să circule. Nu legal, ci cu dobândă aleasă de el, acordând diverse împrumuturi, în valoare de mii de euro, celor care aveau nevoie. Dobânda lunară, zece la sută din valoarea creditului. Ghinionul unei părți vătămate, care a ajuns să depună reclamație la poliție împotriva lui Suvejanu, a fost că a avut nevoie de câteva "refinanțări", dobânzile percepute crescând odată cu înmulțirea împrumuturilor. Astfel, nu a mai putut plăti împrumutul total și dobânzile acumulate și a ajuns și victima șantajului, susținând că Suvejanu l-a amenințat în rânduri repetate cu acte de violență, pentru a-l determina să îi restituie banii.

Cazare și masă, dar nu pe caiet

Pe bunăvoința patronului cunoscutei locații au mizat, în 2017, și reprezentanții unei societăți comerciale, care ar fi apelat la serviciile lui Suvejanu pentru cazare și masă, în cadrul unui eveniment corporatist. Organizatorii nu au putut plăti integral nota finală, care de altfel nu fusese trecută prin nicio evidență fiscală, astfel că patronul de la Hanul Vânătorilor ar fi recurs din nou la mijloace neortodoxe de recuperare.

Sute de mii de euro spălați prin clădiri, mașini și terenuri

Ingineriile financiare completează tabloul extrem de colorat al dosarului lui Suvejanu. Acesta mai este acuzat oficial de evaziune fiscală, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani în formă continuată, după ce ar fi făcut mai multe tertipuri scriptice prin care a încercat fie să ascundă realii proprietari ai unor bunuri, fie să "albească" sursele de proveniență a banilor, atrăgându-i astfel în joc și pe tatăl, sora și cumnatul său, sau trecând diverse proprietăți, mobile sau imobile, toate de valoare mare, pe numele diferiţilor membri ai familiei. Și-a construit chiar și un cartier de case, pe care i l-a donat ulterior fiului său, rezervându-și dreptul de a "culege roadele" până la sfârșitul vieții.

Citit 40113 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Mai 2021 03:05

12 comentarii

 • postat de Melinte Braila
  Sâmbătă, 05 Iunie 2021 20:08
  37.251.222.***
  Brăila, când?
  1
  2
  Raportează
 • postat de Anakin the little
  Vineri, 28 Mai 2021 00:00
  5.13.138.***
  Pacat de carciuma, semana cu barul stelar in care Ben Kenobi si Luke l-au cunoscut pe Han Solo.
  2
  8
  Raportează
 • postat de Cu ce notar lucra?
  Joi, 27 Mai 2021 18:30
  86.124.200.***
  poate aflati cu ce notar colabora....
  0
  16
  Raportează
 • postat de Subțire, scapă băiatul basma curată.
  Joi, 27 Mai 2021 15:45
  213.233.88.***
  După 31 de ani, având experiență cu ai noștri, din căldarea de acuzații aduse, procurorii vor rămâne cu toarta căldarii, acuzațiile fiind greu de fondat in fața unui judecător. Asta-i bombă de presă, ca unii să arate la centru, că au de treabă pe aici.
  7
  19
  Raportează
 • postat de Terente...de la Galati
  Joi, 27 Mai 2021 14:48
  86.34.180.***
  Mai bine ati scrie despre problemele familiei Gupta si despre soarta Combinatului!;
  Presa de specialitate din lume vuieste despre faptul ca afaceristul va trebui sa-si concedieze peste 1500 de oameni din imperiul sau , ce este pe buza prapastiei, iar la noi autoritatile si-au varat capul in nisip!
  11
  19
  Raportează
 • postat de Pagarici
  Joi, 27 Mai 2021 14:12
  81.12.149.***
  Toate constructiile realizate de acest individ nu cred ca au vreo Autorizaţie de construire sau aviz de la ISU!
  Cineva trebuie să răspundă pentru toate astea!
  La fel şi Poliţia din preajma acestui individ care îi asigura spatele sau chiar complotau împreună!
  3
  38
  Raportează
 • postat de Dani
  Joi, 27 Mai 2021 08:21
  86.124.200.***
  Lucrurile astea se știu de ani de zile despre acest individ
  Și câți că el nu mai sunt în orașul ăsta.
  Toată lumea îi știe, a auzit dar nu se prea face nimic
  3
  64
  Raportează
 • postat de Logan
  Joi, 27 Mai 2021 08:04
  86.123.138.***
  Domeniul ala cu ce credeti ca se tine? Cu 2-3 nunti si alea vai de mama lor?
  Inainte de pandemie a vazut cineva ce clientela avea?
  Ce chefuri se faceau acolo?
  Din pacate, fiecare face ce vrea.Lege-i pentru fricosi si singuri.
  3
  57
  Raportează
 • postat de relu
  Joi, 27 Mai 2021 07:57
  136.255.148.***
  am oprit la acest han sa servim ceva am iesit imediat , era clar ca locul este destinat doar indivizilor certati cu legea, infractori, cocalari.......CINE TREBUIE SA DESTRAME CUIBUL ????? POLITIA CARE ESTE IN CARDASIE CU TOTI NEISPRAVITII . CU TOATE ACESTEA II PLATIM....
  4
  68
  Raportează
 • postat de Un entuziast
  Joi, 27 Mai 2021 07:46
  5.13.237.***
  Dragnea,iordache, nicolicea tudorel toader si compania care au distrus nu doar sistemul judiciar ci si tara, ei sunt artizanii acestui fenomen mafiot, care a facut din Romania, o tara corupta ,LA TOATE NIVELELE, in afara de dragnea care e la puscari, pentru un fleac, fata de jaful la nivel national pe care la facut, restul sunt bine mersi , cu salarii de mii de euro si ne rad in nas.
  Noi ii alegem, deci, ne meritam soarta.
  19
  48
  Raportează
 • postat de Gfdf
  Joi, 27 Mai 2021 05:59
  5.102.0.***
  Dacă acuzațiile se dovedesc reale, vă dați seama că nenea ăsta nu a putut face treburile astea de capul lui. Ca și în cazul individului cu lamborghini, era un polițist sau mai mulți polițiști corupți care îl protejau.
  3
  104
  Raportează
 • postat de Harabagiu Maricel
  Miercuri, 26 Mai 2021 23:30
  91.110.23.***
  Pacat...dar viața merge inainte cu bune si rele...bine ca parlamentarii nu fura...aia omoara direct..fiecare face ce vrea si raspunde in parte pentru faptele savârsite...
  83
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.