Percheziții pe urmele unei rețele cu tentacule naționale

Percheziții pe urmele unei rețele cu tentacule naționale
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Nu mai puţin de 111 locații au fost verificate de polițiști și zeci de persoane erau pe lista celor vizați să dea explicații în dosare de contrabandă cu țigări și evaziune fiscală, aflate în lucrul structurilor de investigare a infracțiunilor economice. Galațiul nu putea lipsi de pe lista anchetatorilor care au descins joi pentru a căuta noi probe prin care să dovedească activitățile continue de trafic de tutun provenit din spațiul extra-comunitar și comercializat "la negru" pe teritoriul României.

24 de județe din zonele de frontieră, dar și din "inima" țării, precum și Capitala au fost vizate joi, 10 iunie, de percheziții ale polițiștilor Direcției de Investigare a Criminalității Economice, într-un amplu dosar aflat acum pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Acuzațiile cuprinse în dosar, de care sunt vizați autorii, sunt de evaziune fiscală, spălarea banilor, exercitarea fără drept a unei profesii, vătămare corporală și fals intelectual, toate strâns legate de fenomenul contrabandei cu țigări "importate" din statele vecine. Pe lista județelor vizate s-a aflat și Galațiul, unde anchetatorii au căutat probe care să îi ajute la dovedirea activității grupării cu ramificații naționale.

Descinderi conexe, în țară

Concomitent cu descinderile polițiștilor de la centru, mai multe structuri județene de poliție economică s-au aflat, tot joi, pe urmele grupărilor cu nuclee locale sau zonale. Evazioniștii din zona de sud-vest a țării, aflați în vizorul polițiștilor de la Olt, au fost vizați de 32 de percheziții făcute într-un dosar de evaziune fiscală. Cele mai multe descinderi au avut loc în județul Argeș, dar și în Vâlcea, Gorj, Alba, Brașov, Mehedinți, Olt și București. Alte 13 descinderi au avut loc în județul vecin, Vrancea, unde o grupare este vizată de contrabandă cu țigări, aceeași faptă fiind motivul pentru care polițiștii de la Suceava au făcut joi, 10 iunie, zece percheziții. Comerțul ilegal cu tutun moldovenesc și ucrainean face de asemenea obiectul preocupărilor "afaceriștilor" din Maramureș, unde joi au avut loc trei percheziții, și din Vaslui, unde polițiștii au vizitat două locații aparținând unor suspecți de contrabandă. Alte șase percheziții pentru probarea unor fapte de evaziune fiscală au avut loc în Ilfov (patru) și Alba (două).

Citit 5264 ori Ultima modificare Luni, 14 Iunie 2021 01:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.