Splina şi cureaua lată

Splina şi cureaua lată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Circul de la Corni” – trecut pe la Poliţie, Spitalul de Urgenţe şi Parchet, a ajuns la Judecătorie *

Ai, la Parchet, procurori fermi, te poţi numi oraş. Iar Tg. Bujor dispune de astfel de oameni ai legii (altădată li s-ar fi spus oameni ai muncii). Trei „bucăţi”: Ioan Ladan şi Florin Dumitrescu (FOTO), de la temelia instituţiei, şi Dumitru Baciu, aflat la vârf - şeful lor.

Dacă legea spune că nu ştiu care pasăre nu are voie să zboare pe deasupra oraşului Tg. Bujor, e trasă la răspundere penal în situaţia când îndrăzneşte s-o facă.

Îi spun lui Dumitru Baciu în faţă: domnule prim-procuror, infractorii nu vă iubesc! De când sunteţi la şefia Parchetului Tg. Bujor li s-au subţiat rândurile, i-aţi trimis pe mulţi în judecată.

Acceptaţi să vă spun un secret? Vi-l ofer pe tavă: unul dintre răii trecuţi prin mâna dumneavoastră v-a pus „la icoane”.

Lenjeria intimă, uitată la „locul de muncă”

Să trecem însă, pe concret, la treabă, să vedeţi în ce fel de împrejurări un bărbat din Corni şi-a pierdut splina şi ce a dispus procurorul de caz, Florin Dumitrescu.

Parte vătămată, şi încă grav, Vergiliu B. Cea care l-a altoit cu vergeaua metalică, Ioana B., soţia sa (56 de ani, fără antecedente penale, asistentă de pediatrie, apartament în Galaţi). La ce s-au dedat cei doi, în noaptea de 17 spre 18 iunie 2009, se poate numi „circul de la Corni”.

Având informaţii certe, după cum rezultă din rechizitoriu, că soţul ei „are o relaţie extraconjugală cu martora Maria T.” (50 de ani), Ioana B., cu locul de muncă la oraş, trece, în stil detectivist, cu răbdare, la supravegherea casei sale de la ţară.

În noaptea amintită, pe la ora 23, ascunsă printre butucii de vie din apropierea „obiectivului”, vede cu ochii săi, ca soţie fidelă bărbatului de care a avut grijă ani la rând, ceea ce n-ar fi vrut să vadă niciodată.

Fiind singură, ca să se poată apăra în situaţia când oponenţii săi ar fi devenit violenţi, „s-a înarmat cu o bucată de fier forjat”. Maria T. a intrat în imobil ca la ea acasă, urmată de Vergiliu.

Sigură că-i va găsi întinşi la orizontală, asistenta mai aşteaptă câteva minute, după care, fiindcă sângele clocotea în ea, se îndreaptă spre uşă, hotărâtă să-şi scoată rivala din „ecuaţie”.

Dând să intre, se pomeneşte cu Vergiliu în faţă – blocându-i accesul spre dormitor, bărbatul, strategic, a încercat s-o reţină afară. Scandal, altercaţie, vocabular cu scântei!

Pierzând „teren”, soţul este lovit cu fierul forjat şi dat la o parte, nu i-a putut face Ioanei opoziţie. Scăpată în casă, gălăţeanca constată că Maria T. izbutise să fugă, ieşind pe-o fereastră.

„S-au trântit de asfalt!”

În dormitor, „geamul deschis, pături puse la ferestre, băuturi alcoolice pe masă, iar pe un scaun, lenjerie intimă feminină şi o bluză de culoare roşie”.

Simţind, imperios, nevoia să dea ochii cu femeia care îşi uitase chiloţii la „locul de muncă”, iese în stradă cu „dovezile”. Este ajunsă din urmă de Vergiliu, care, din răsputeri, încearcă să i le smulgă din mână.

Încăierarea între soţii B., seria a doua, în public, este inevitabilă („s-au trântit de îmbrăcămintea asfaltică a şoselei”, au fost şi palme, lui Vergiliu i s-a umblat la freză). Care pe care! Intervin, pentru a-i potoli, martorii Dănuţ Stănescu şi Grigore Cristea.

Răcoriţi puţin, dar şi ruşinaţi, pentru că lumea începuse să se adune ca la urs, părţile beligerante bat în retragere… Se spune că ar fi reintrat în casă ţinându-se de mână.   

Ce a urmat? Să vedem rechizitoriul: „Datorită durerilor persistente, a doua zi dimineaţă, partea vătămată este transportată la Spitalul Clinic de Urgenţe Sf. Apostol Andrei, fiind internată la Secţia ATI şi apoi la Chirurgie II”, unde i se efectuează o splenectomie în scop hemostatic.

Medicul legist constată şi el că Vergiliu B. suferise leziuni traumatice ce i-au pus în primejdie viaţa (fracturarea coastei a noua stângă şi ruptură de splină). Drept care, pentru vindecare, îi acordă 25-30 de zile de îngrijiri medicale, cu menţiunea „dacă nu survin complicaţii”.

Vergiliu B. („splina şi cureaua lată / ce bărbat am fost odată”): în timpul cercetărilor şi-a apărat soţia. La rândul ei, femeia, cu bun-simţ, a recunoscut fapta şi a regretat-o.

Şi încă ceva concludent: bărbatul a declarat că nu se constituie parte civilă. De altfel nici spitalul n-a formulat o astfel de pretenţie.

Procurorul Dumitrescu? Elegant şi dumnealui: pentru că Ioana B. şi-a lăsat soţul fără splină, a dispus trimiterea ei în judecată, în stare de liberate.

Mărturisire: n-aş dori să fiu în pielea judecătorului chemat să se pronunţe în acest dosar. De ce? Fiindcă Ioana B., ca făptuitoare, a trecut în noaptea de 17 spre 18 iunie 2009 printr-o provocare psihică greu de suportat.

Citit 1653 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.