Patronul de la „Hanul Vânătorilor”, trimis în boxa acuzaților. Anchetă stufoasă, încheiată la foc automat

Patronul de la „Hanul Vânătorilor”, trimis în boxa acuzaților. Anchetă stufoasă, încheiată la foc automat
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

La nici o lună de la descinderile care au avut ca rezultat arestarea lui Gheorghiță Suvejanu, reținut sub un maldăr de acuzații pentru fapte dintre cele mai grave și care fac parte, unele, din sfera criminalității organizate, procurorii au și terminat ancheta și au trimis dosarul în instanță, spre judecare. Viteza cu care s-au mișcat lucrurile în acest caz ar putea fi explicată de o eventuală opțiune a inculpatului de a parcurge etapele unor proceduri care permit nu doar accelerarea demersurilor, ci și o reducere substanțială a pedepsei.

Puține lucruri se derulează cu viteză în sistemul judiciar, dar iată că în cazul controversatului om de afaceri al cărui nume este legat de complexul aflat în apropierea Galațiului s-a putut. De regulă, un dosar ca acesta, explicat în detaliu la finele lunii mai de către anchetatori, în care erau relatate acuzații de proxenetism, camătă, șantaj, evaziune fiscală, spălare de bani și falsuri în acte și uz de fals, implică luni de cercetare de la momentul arestărilor până să ajungă pe mâna judecătorilor, însă, în acest caz, ori reținerea lui Suvejanu a fost "cireașa de pe tort", ori s-au ales alte variante, prin care să se parcurgă mai rapid pașii prin meandrele justiției. O variantă care ar sta în picioare ar fi acordul de recunoaștere a vinovăției, procedură la care se poate recurge în cazul acelor fapte pentru care pedeapsa închisorii este de cel mult șapte ani. Asta îi permite inculpatului să își "negocieze" pedeapsa, care oricum, în baza legii, suferă o reducere cu o treime a limitelor. În cazul lui Suvejanu, pentru cinci dintre acuzații, respectiv proxenetism, cămătărie, șantaj, uz de fals și fals sub semnătură privată, s-ar putea recurge la această procedură, întrucât limita maximă de pedeapsă nu depășește șapte ani de închisoare. Nu știm deocamdată, oficial, dacă omul de afaceri, aflat în arest, deși a contestat decizia Tribunalului care l-a trimis după gratii pentru 30 de zile, a recurs la această variantă, mai ales că dosarul, înregistrat săptămâna trecută pe rolul Tribunalului Galați, nu a primit încă un termen de judecată. Odată cu prima înfățișare, se vor lămuri probabil misterele vitezei cu care se derulează lucrurile într-una dintre cele mai spectaculoase și neașteptate anchete aduse în atenția publicului în Galați, în ultima vreme.

Citit 7425 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Iunie 2021 00:10

4 comentarii

 • postat de cetatean
  Joi, 01 Iulie 2021 07:16
  136.255.148.***
  perfecta dreptate ai Mitu. asta este adevarul
  0
  0
  Raportează
 • postat de Poly
  Marți, 22 Iunie 2021 17:52
  5.13.193.***
  In America cu asemenea capete de acuzare erau cu ani grei de puscarie , cat despre cooperare si reducere nu prea cred ,atata timp cat a facut recurs, adica cooperezi ptr reducere si faci si recurs ca si cum nimic nu-i adevarat si sant numai minciuni in dosar.
  1
  7
  Raportează
 • postat de Mitu
  Marți, 22 Iunie 2021 15:26
  37.162.140.***
  E imposibil ca nenea ăsta să facă porcăriile astea fără mafia din poliție. Nimic nu mișcă în Galați fără acordul lor. Ceva, undeva s-a rupt. Probabil că nu a mai cotizat la poliție. Avem tot dreptul să speculam despre cazul ăsta atât timp cât am văzut că poliția ia tot felul de șpăgi sau taxe de protecție, abuzează de putere, amenință, omoară oameni și câte și mai câte.
  1
  9
  Raportează
 • postat de Un galatean
  Marți, 22 Iunie 2021 09:24
  5.13.220.***
  Cinste anchetatorilor, iata ca se poate, acest caz ar trebui popularizat si dat ca exemplu pe tara, iata ca se poate ca mult hulita justitie, cand e condusa de magistrati adevarati, cum sunt cei din acest dosar, totul sa fie de admirat…bravo colectiv ce v ati ocupat de acest caz.
  13
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.