Bătaie cu săbii, terminată după gratii, pe o terasă din Galați

Bătaie cu săbii, terminată după gratii, pe o terasă din Galați
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Un scandal monstru, izbucnit între doi frați și o altă persoană aflată pe terasa unui bar, a avut loc zilele trecute în județul Galați și s-a terminat cu o arestare, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de omor și tulburarea liniștii și ordinii publice. Asta deoarece răfuiala dintre cei trei a băgat groaza în persoanele aflate în număr mare în local.

Incidentul soldat cu rănirea gravă a unui bărbat și arestarea a doi tineri a avut loc pe terasa unui restaurant, la o oră la care localul era plin de oameni. Un conflict spontan, izbucnit între trei tineri, a degenerat rapid de la violențe verbale la cele fizice, un simplu pumn declanșând o răfuială sângeroasă, în care au fost scoase la iveală inclusiv arme albe. Asta aveau să stabilească anchetatorii ulterior, când au refăcut filmul evenimentelor și succesiunea agresiunilor care au adus-o pe una dintre persoanele implicate în pragul morții.

"În timp ce se aflau pe terasa unui bar situat într-o localitate din judeţul Galaţi, în prezenţa mai multor persoane şi pe fondul unui conflict spontan, un inculpat i-a aplicat unei persoane o lovitură cu pumnul în zona feţei, iar alt inculpat a aplicat aceleiaşi persoane vătămate o lovitură cu sabia în zona capului, lovitură în urma căreia persoana vătămată a căzut la pământ. În baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii au continuat să lovească victima cu sabia, cu pumnii şi picioarele, provocându-i acesteia multiple plăgi tăiate, zone excoriate, echimoze, leziuni traumatice în zone de importanţă vitală", a explicat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul. Galați.

Victima a ajuns în spital în stare critică, iar cei doi agresori, Elisei Bițu și Daniel Bițu, în custodia polițiștilor. Anchetatorii au concluzionat că răfuiala și mai ales agresivitatea cu care cei doi și-au anihilat adversarul au fost de natură să producă o stare de panică în rândul martorilor, motiv pentru care i-au reținut nu doar pentru tentativă de omor, ci și pentru tulburarea liniștii publice. Magistrații Tribunalului Galați au admis propunerea formulată de procurori privind arestarea preventivă a celor doi, trimițându-i după gratii pentru următoarele 30 de zile.

Citit 7264 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Iunie 2021 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.