Un inginer pensionar și-a măcelărit vecinul cu bâta

Un inginer pensionar și-a măcelărit vecinul cu bâta
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Crimă îngrozitoare în nordul județului Galați, un bărbat de circa 60 de ani ajungând în pământ, iar un altul, de o vârstă apropiată, după gratii, în urma unui conflict izbucnit de la o turmă de oi. Anchetatorii vorbesc despre o cruzime ieșită din comun a criminalului, care nu i-ar fi dat nicio șansă victimei, care a murit la spital, nu înainte de a apuca să le spună polițiștilor cine l-a măcelărit cu bâta.

Terifiantul eveniment a avut loc într-una din serile trecute, pe raza orașului Berești, nu departe de casa victimei, pe care aceasta abia o terminase de construit. Nu ar fi apucat să îi facă și gardul, lipsa delimitării permițându-i celui ce avea să îi devină călău să treacă în voie, prin curte, cu turma de capre și oi. Fost inginer, bărbatul în vârstă de 63 de ani, venise recent în comunitate și era cunoscut drept un "arogant", o persoană cu care nu se prea putea discuta și conviețui, din cauza atitudinii de superioritate pe care ar avea-o faţă de toată lumea. Așa a abordat problema și în momentul în care victima l-a rugat să nu îi mai treacă pe lângă casă cu animalele, chiar dacă gospodăria nu avea gard. A doua rugăminte i-a fost fatală, pentru că i-a dat prilej celui ce avea să îi devină criminal să se dezlănțuie. L-a lovit cu bâta cu care-și mâna animalele până l-a lăsat într-o baltă de sânge. Apariția unui martor l-a pus pe fugă și l-a împiedicat practic să își ucidă victima pe loc. Rănit extrem de grav, omul a mai apucat să indice persoana care l-a agresat, dar și-a dat ultima suflare la spital. Anchetatorii au fost șocați de sălbăticia cu care omul a fost bătut.

"Inculpatul i-a aplicat unei persoane, în mod repetat,  lovituri cu o bâtă, în zona capului, a trunchiului şi a membrelor superioare şi inferioare, cauzându-i leziuni traumatice, printre care traumatism cranio-facial, hemoragie subconjunctivală, plagă conjunctivală, fractură planşeu orbitar stâng, hemosinus, fractură mandibulă, traumatism toracic, fractură costală, fractură scapulă şi claviculă dreapta, traumatism al membrelor superioare şi inferioare, fracturi falange, leziuni care au condus la decesul victimei", a precizat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Autorul crimei a fost reținut la scurt timp și dus în fața instanței de judecată. În fața probelor administrate, magistrații i-au dat mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzația de omor. Inginerul pensionar riscă acum până la 20 de ani de închisoare.

Citit 5323 ori Ultima modificare Luni, 28 Iunie 2021 01:15

2 comentarii

 • postat de Stahlin
  Sâmbătă, 26 Iunie 2021 23:25
  95.76.32.***
  Deci, inginerul pensionar era cioban?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Katia
  Sâmbătă, 26 Iunie 2021 09:20
  89.136.3.***
  Pamflet. Unul din beresteni afirma "Doua capre la procuror, trei la judecator si cinci la avocat si primeste control judiciar pe motivare ca fapta nu prezinta pericol social, iar victima l-a provocat prin faptul ca nu l-a invitat la masa pe ucigas cu tot cu turma lui."
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.