Proces amânat în cazul Chiaburu

Proces amânat în cazul Chiaburu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acuzaţi de moartea lui Maricel Nicolau, zis Chiaburu, toţi cei patru inculpaţi din familia Stănescu au fost prezenţi ieri în sala de judecată, dar procesul nu a putut începe din cauză că soţia lui Chiaburu nu a fost citată corect.

Ea este parte civilă în acest proces, iar faptul că nu a fost prezentă, din cauză că nu a fost corect citată, a constituit un motiv întemeiat pentru a nu se demara cercetarea judecătorească.

Acest lucru, i-a determinat însă pe avocaţii lui Toader Vilson (fost Stănescu), zis Grafian, şi ai lui Costel Marian Stănescu, zis Ciubică, să ceară instanţei înlocuirea măsurii arestării cu obligarea celor doi de a nu părăsi Galaţiul. În mare, pledoaria a fost cam aceeaşi, că nu ar fi probe care să dovedească vinovăţia clienţilor lor.

Reamintim că Nicolau a fost ucis în decembrie 2010, în timp ce se afla în Restaurantul chinezesc. Iniţial, au fost arestaţi Aurelian şi Valeriu Stănescu, zişi Maşo, respectiv, Biba.

În oraş, dar şi public s-a vorbit că la crimă ar fi participat Grafian şi Ciubică. Aceştia au fost arestaţi câteva luni mai târziu şi în formulă de patru au fost trimişi în judecată.

Dacă Aurelian şi Valeriu şi-au recunoscut fapta şi niciodată nu au declarat recurs împotriva prelungirilor arestărilor, Ciubică şi Grafian au susţinut tot timpul că nu ar fi vinovaţi şi că în ziua crimei ei se aflau la o judecată ţigănească, în Urziceni.

De altfel, vineri, Ciubică a cerut din nou instanţei să-i accepte ca martori în dosar pe cei de la Urziceni, care ar putea certifica faptul că şi el, şi Grafian au fost la acea judecată.

Citit 2038 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.