Condamnare la 30 de ani de închisoare, pentru viol urmat de crimă

Condamnare la 30 de ani de închisoare, pentru viol urmat de crimă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Aproape trei decenii după gratii este pedeapsa pe care un bărbat din comuna gălățeană Cerțești a primit-o la aproape patru ani după ce a ucis cu sălbăticie o bătrână pe care în prealabil o violase. Totul s-a întâmplat în toamna lui 2017, în casa femeii, unde individul a dat buzna ca să își satisfacă pornirile bolnave.

Curtea de Apel Galați a tranșat zilele trecute dosarul uneia dintre cele mai oribile crime comise în județ în ultimii ani. Magistrații au avut de decis soarta unui individ care a omorât pentru a-și ascunde o altă faptă teribilă. Sorții nu au fost însă de partea lui, el fiind prins și dovedit ca autor al uciderii unei pensionare singure, în vârstă de 76 de ani. Pentru omor calificat, viol și violare de domiciliu, Florin Popa a fost condamnat definitiv la 29 de ani și 4 luni de închisoare, instanța Curții dând curs contestației formulate de procurori și majorând substanțial pedepsele aplicate de Tribunalul Galați, în urma rejudecării cazului. Criminalul va trebui să plătească și suma de 18.000 de lei, daune morale și materiale, familiei victimei.

Atacată, violată și ucisă 

Faptele care i-au adus lui Popa o condamnare apropiată de maximul pedepsei cu închisoarea prevăzut de legile românești s-a petrecut pe 2 noiembrie 2017. Florin Popa, aveau să rețină procurorii, a dat buzna în curtea unei bătrâne de 76 de ani din Cerțești, care locuia singură, și a forțat-o să întrețină relații sexuale. Ulterior, pentru a fi sigur că femeia nu îl va denunța și el nu va ajunge după gratii, a luat decizia să o ucidă. I-a zdrobit toracele, provocându-i multiple leziuni interne, iar mai apoi a lăsat-o să zacă, nu înainte de a o sufoca.
Femeia a murit, anchetatorii reținând, în baza concluziilor medico-legale, că individul a acționat premeditat și cu o sălbăticie ieșită din comun. "Victima a suferit fracturi costale bilateral, rupturi pulmonare bilateral, hemopneumotorax drept, pneumotorax stâng şi obturarea căilor respiratorii superioare cu mijloc contondent", au precizat anchetatorii în fața instanței. În fața probelor, Tribunalul Galați, prima instanță sesizată, l-a condamnat pe Popa la 18 ani închisoare pentru omor, patru pentru viol și șase luni pentru violare de domiciliu.

Citit 4287 ori Ultima modificare Marți, 17 August 2021 22:21

2 comentarii

 • postat de Acelas
  Luni, 16 August 2021 14:01
  72.83.146.***
  In fata unei crime oribile, dovedite, CUM JUSTIFICA INAMOVABILII MAGISTRATI, CARE AU AJUNS STAT IN STAT, IN ROMANIA, CU REMUNERATIILE ASTRONOMICE CE LE AU, CUM JUSTIFICA SPUNEAM, 4 ani de procese????
  Sa ne mai miram ca dosarul revolutiei, 10 mai, tinerilor arsi, sunt taraganate zeci de ani????
  Cine si cand va face ordine in justitia romana, vinovata de multe nereguli ce se intampla in tara????
  7
  6
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 16 August 2021 01:05
  5.13.196.***
  NU! Monstrul asta merita torturile comuniste incepand cu clestele de lemn... cele medievale... apoi altele... si finalizand cu cele neuropsihice rusesti... si privarea de somn! Adica sa-l tinem noi din banii nostri inviata 30 de ANI!??????? SUNTETI PROSTI?
  1
  37
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.