Hoții din zona Tecuciului nu se dezmint. Motocicletă furată din Anglia, vândută la târg pe ochi frumoși

Hoții din zona Tecuciului nu se dezmint. Motocicletă furată din Anglia, vândută la târg pe ochi frumoși
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un cetățean britanic a reușit să contribuie la identificarea unui vehicul furat din Marea Britanie în urmă cu mai bine de un an și i-a pus pe polițiști pe urmele potențialilor hoți. Omul a venit tocmai la Matca, pentru a face, inițial, o simplă verificare, pe urmele motocicletei care i-a fost furată anul trecut, din garajul casei. Cinci polițiști români au reușit să dea de urma vehiculului, iar acum fac anchetă să stabilească cine și cum a adus motocicleta în județul Galați. 

Kelston Chorley a ajuns la Matca în urmă cu circa trei săptămâni, convins fiind că prinsese un fir important pentru a-și regăsi motocicleta furată anul trecut, din garajul casei. Polițiștii britanici nu reușiseră să dea de urma hoților abili, care parcă intraseră în pământ cu tot cu vehiculul prețios, numai că proprietarul păgubit a devenit detectiv fără voie și a găsit o informație importantă. Pe un site de specialitate, a găsit un anunț de vânzare a unei motociclete identice cu a sa, postat de cineva din zona Tecuciului. Intrigat să își regăsească "prietena" pe două roți, nu a mai ținut cont de distanță, s-a urcat în avion și a venit după ea. S-a dus, desigur, la postul de poliție, cerându-le ajutorul oamenilor legii, după ce le-a prezentat toate datele problemei.

"În urma activităților investigative, polițiștii Postului de Poliție Matca au stabilit că motocicleta se află la locuința unui bărbat, de 28 de ani, din localitate, acesta declarând că ar fi achiziționat-o, în cursul anului 2020, din târgul auto de pe raza municipiului Focșani, de la o persoană necunoscută, căreia i-ar fi plătit suma de 2.000 de euro și cu care nu ar fi încheiat niciun act de vânzare-cumpărare", a explicat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Cinci polițiști de la Matca au lucrat la acest caz, printre ei aflându-se și un elev de la Școala de Agenți de la Câmpina, aflat în practică. Misiunea derulată de ag. Nicușor Durbacă, a.s.a. Nicolae Mincu, a.s.p, Vasile Mincu, a.s.a Marius Gradea și elevul Cristi Dragomir nu s-a terminat aici. După ce au stabilit cu certitudine că motocicleta găsită în curtea mătcașului era cea furată de la Kelston Chorley și i-au înapoiat-o cetățeanului englez, poliţiştii continuă cercetările, pentru a stabili modul în care a ajuns vehiculul în proprietatea tânărului și pentru a da, eventual, de urma vânzătorului, presupusul hoț sau complice al celui care a furat-o.

Citit 2032 ori Ultima modificare Luni, 08 Noiembrie 2021 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.