Copil mușcat de cap de câinele vecinului

Copil mușcat de cap de câinele vecinului
Incident grav, petrecut peste Dunăre
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

O fetiță de patru ani a fost grav rănită, după ce a fost mușcată de cap de un câine agresiv. Întâmplarea nefericită a avut loc în comuna tulceană Peceneaga. Fata a fost adusă de urgență la Spitalul de Copii „Sf. Ioan” din Galați, unde medicii s-au chinuit să o salveze timp de șase ore. Copilul se află acum în stare stabilă, însă doctorii spun că a fost mutilată. Poliția anchetează cazul.

Totul s-a întâmplat miercuri după-amiază. Din ceea ce au povestit martorii, fata se juca cu alți copii, când a fost brusc atacată de câinele unui vecin. Animalul, un metis rezultat dintr-un pitbull și un rotweiller, a atacat după ce a scăpat din lanțul în care era ținut. Mușcăturile au fost deosebit de puternice, iar copilul va trebui să treacă acum printr-un lung proces de recuperare.

„Fetița a ajuns într-o stare generală extrem de gravă, cu plăgi și cu fracturi multiple în regiunea capului. Au fost descalpate aproximativ două treimi din scalp. S-a intrat în sală de urgență, colegii mei au stat aproximativ șase ore în sala de operații. În prezent, fetița este stabilă hemodinamic, urmează să vedem, în funcție de evoluție și de investigațiile ulterioare, care va fi atitudinea terapeutică. Fetița a fost mutilată în urma mușcăturilor și, din păcate, cu siguranță va rămâne cu semne. Este însă precoce să spunem, deocamdată, cât de importante vor fi aceste leziuni sechelare”, a precizat dr. Iuliana Moraru, purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Copii „Sf. Ioan” Galați.

Încă nu se cunoaște cu certitudine dacă atacul asupra micuței s-a petrecut pe stradă sau chiar în curtea unde se afla animalul. Vecinii spun însă că o altă fată a reușit să scape de furia câinelui în ultima clipă, după ce s-a cățărat într-un copac.

Cercetări pentru vătămare corporală din culpă

Cazul a ajuns în atenția polițiștilor joi dimineață. „Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Măcin - Postul de Poliție Peceneaga au fost sesizați cu privire la faptul că, în după-amiaza zilei de 24 noiembrie 2021, o minoră în vârstă de patru ani, din localitatea Peceneaga, ar fi fost mușcată de un câine, în timp ce se afla pe strada Castelului, din localitate. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”. De asemenea, proprietarul patrupedului, care face parte din categoria câinilor agresivi, a fost sancționat contravențional conform Legii nr.61/1991-R. În continuare, polițiștii efectuează cercetări”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.

Citit 4330 ori Ultima modificare Vineri, 26 Noiembrie 2021 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.