Certurile pe telefon duc la dueluri de stradă

Certurile pe telefon duc la dueluri de stradă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un conflict cu posibile urmări grave a fost stopat în ultima clipă de jandarmi, într-o zonă ferită de ochii lumii, la marginea orașului. Militarii aflați în patrulare au putut interveni la timp pentru a împiedica doi minori să se taie cu cuțitele, în urma unei dispute telefonice pe care unul dintre ei o avusese cu fratele "adversarului".

Pe primul adolescent, în vârstă de 17 ani, jandarmii l-au găsit lângă un gard din Lunca Siretului, în timp ce se lupta cu un drug de fier, pentru confruntare. Așa a ieșit la iveală ceea ce ar fi urmat să se întâmple. Băiatul le-a spus oamenilor legii că urma să se bată cu un cunoscut și că se înarma cu tot ce avea la îndemână, pentru a face față confruntării.

"Întrebat fiind despre motivul pentru care încearcă să smulgă țeava metalică din gard, acesta a declarat că urmează să se întâlnească cu un cunoscut pentru a se bate, deoarece cu o zi înainte i-a amenințat prietena, iar pe el l-a amenințat că îl va tăia. În vegetația din zonă, jandarmii au găsit un cuțit cu lama de 15 centimetri, despre care tânărul a precizat că îl avea asupra lui pentru a se apăra, întrucât nu știa cum va evolua conflictul", a explicat cpt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați.

La fața locului avea să ajungă și partea adversă, dar nu în persoana celui care aruncase provocarea, ci a fratelui acestuia, tot în vârstă de 17 ani, la rândul lui, înarmat cu un cuțit. "La controlul corporal efectuat asupra celui din urmă, în buzunarul de la geacă a fost găsit un briceag cu lama de 10 centimetri, despre care acesta a precizat că îl purta asupra lui deoarece intenționa să se bată cu persoana oprită de jandarmi, întrucât fratele său nu a putut să vină personal", a completat reprezentantul Jandarmeriei.

Ambii minori și cuțitele din dotare au ajuns la Secția 3 Poliție, unde li s-a întocmit dosar penal pentru port ilegal de obiecte periculoase și unde au primit recomandări ca pe viitor să încerce să-și rezolve conflictele în mod pașnic.

Citit 2385 ori Ultima modificare Luni, 06 Decembrie 2021 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.