Spălătorii auto, promise, plătite și neconstruite

Spălătorii auto, promise, plătite și neconstruite
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Mai mulţi gălățeni din localitatea Liești sunt urmăriţi de poliție după ce au dat tunuri în serie, în apropierea Capitalei, inițiind o escrocherie care a făcut, oficial, aproape 20 de victime. Indivizii promiteau că se pricep să construiască spălătorii self-service la prețuri avantajoase, dar după ce încasau banii se făceau nevăzuți și nu mai executau lucrările contractate. Polițiștii din Ilfov au ajuns la Galați zilele trecute și au ridicat patru suspecți.

Faptele de care sunt acuzați gălățenii s-ar fi petrecut pe o perioadă destul de întinsă, de circa doi ani, când gruparea ar fi început să acționeze în județul Ilfov, la mare distanță de casă, dar într-o zonă potentă financiar, cu populație în creștere și un parc auto pe măsură, care necesită infrastructură și servicii de toate felurile: județul Ilfov. Cinci localnici din Liești, cu vârste cuprinse între 19 și 61 de ani, s-au pus pe treabă și s-au apucat să încheie înțelegeri cu cei despre care aflau că vor să își construiască spălătorii auto în regim self-service. După ce se înțelegeau la preț, încasau banii conveniți ca avans, în unele cazuri începeau lucrările, iar mai apoi dădeau bir cu fugiții, lăsându-și clienții și fără bani, și fără spălătorii. 17 astfel de lovituri au fost date în decurs de doi ani, tot atâtea plângeri fiind înregistrate la IPJ Ilfov. După ce au escrocat atâția clienți, gălățenii ar fi încasat circa 750.000 de lei, susțin anchetatorii, care zilele trecute au descins la Liești.

"Polițiștii au pus în executare patru mandate de aducere, patru bărbați fiind conduși la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, pentru activități procedurale. La  percheziții,  polițiștii au descoperit și ridicat mai multe sisteme informatice, care ar fi fost folosite la comiterea de fapte penale, precum și documente contabile, respectiv contracte, facturi și ștampile. De asemenea, polițiștii au indisponibilizat patru autoturisme de lux, care fie ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor, fie ar fi fost achiziționate din sumele de bani obținute de la persoanele prejudiciate", au arătat reprezentanții IPJ Ilfov, la finalizarea anchetei de la Liești. Dintre cei patru gălățeni duși la audieri, trei au fost reținuți sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și amenințare. Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu va înainta propunerea de arestare preventivă către instanță, încercând să obțină trimiterea după gratii a gălățenilor, pentru 30 de zile.

Citit 1471 ori Ultima modificare Vineri, 10 Decembrie 2021 21:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.