Refugiați din Galați traficați la granița cu Ungaria (VIDEO)

Refugiați din Galați traficați la granița cu Ungaria (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Zeci de refugiați, majoritatea din Orientul Mijlociu, care au ajuns la noi în ultimii ani cerând protecția statului român, au fost traficați de o grupare formată din constănțeni, arădeni și timișoreni. O parte dintre străinii care plăteau să fie trecuți ilegal frontiera de stat pentru a ajunge în Occident erau fugiți de la Centrul de Refugiați din Galați, dar și din bazele de cazare de la București și Timișoara. Procurorii DIICOT Arad au descins joi în 23 de locații, găsind, în casa unuia dintre traficanți, șase afgani pregătiți să fie transportați în Austria și Germania.

Un nou dosar penal care are ca obiect traficul de migranți pe teritoriul țării noastre îi are ca subiecți și pe refugiații cazați în Centrul de la Galați. Aflați în diverse stadii ale procedurilor de acordare a azilului, străinii, majoritatea proveniți din Orientul Mijlociu, ori nu mai au răbdare să li se finalizeze formalitățile, ori le sunt respinse dosarele, și fug, dar nu în țările de origine, ci spre Vest. Pentru că nu pot ieși legal din țară, apelează la rețele de călăuze, pe care le plătesc. O astfel de grupare, care în ultimii doi ani a funcționat în scopul racolării și transportării migranților la granița de Vest, mai întâi în Ungaria și apoi spre Austria și Germania, a fost destructurată miercuri, 19 ianuarie, de procurorii DIICOT de la Arad. Anchetatorii au făcut 23 de percheziții domiciliare pe raza județelor Constanța, Timiș și Arad după ce au stabilit modul de racolare, adăpostire și transportare a refugiaților, atât în țară, cât și după trecerea graniței.

Sursa video, diicot.ro

”În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2020 – 2022, mai multe persoane, din județele Arad, Timiș, Constanța și Buzău, au constituit un grup organizat infracțional, cu scopul de a transporta ilegal migranți, către alte state ale Uniunii Europene. Membrii grupului infracţional au racolat migranţi proveniţi din Orientul Mijlociu care se adăposteau pe raza judeţului Timiş, în special în municipiul Timişoara, în aşteptarea momentului prielnic pentru a trece ilegal frontiera României cu Ungaria. Migranţii proveneau din centrele de cazare speciale situate în Timişoara, Bucureşti, Galaţi sau din rândul celor care ajungeau ilegal în România, din Serbia şi Bulgaria. Migranţii erau preluați din Timişoara şi transportați cu autoturismele proprii sau cu microbuze închiriate, până la frontiera de stat a României cu Ungaria, fiind călăuziți în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat, destinaţia finală a acestora fiind Austria şi Germania”, a precizat DIICOT Arad la finalul perchezițiilor. În locuința unuia dintre traficanți, la Arad, au fost descoperiți șase cetățeni afgani, care urmau să fie trecuți în Ungaria. Două autovehicule folosite în transportarea şi călăuzirea ilegală a migranţilor, 22 telefoane mobile şi două laptopuri în care anchetatorii speră să găsească informații relevante despre activitatea grupării au fost ridicate. 21 de persoane au fost duse la audieri.

Citit 2616 ori Ultima modificare Vineri, 21 Ianuarie 2022 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.