Medici stomatologi din Galați, reținuți de DNA pentru luare de mită. Doi dintre ei sunt cadre universitare

Medici stomatologi din Galați, reținuți de DNA pentru luare de mită. Doi dintre ei sunt cadre universitare
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

Trei medici stomatologi din Galați, cadre universitare la ”Dunărea de Jos”, au fost reținuţi de procurori DNA după ce au fost reclamați de luare de mită de la mai mulți rezidenți, cu ocazia susținerii examenului de specialitate, care a avut loc la finele anului trecut.

Potrivit anchetatorilor, este vorba despre Șincar Doina Cerasella, medic stomatolog și conferenţiar universitar în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie - Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, coordonator de program de rezidenţiat şi preşedinte al comisiei de examen, acuzată de trafic de influenţă, luare de mită și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicității, săvârșită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, de Grecu Gina Păunița, medic stomatolog şi asistent universitar în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie - Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, acuzată de complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicității, săvârșită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite și de Zalimov Antoanela Andreea, medic stomatolog, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Procurorii DNA susțin că ”În perioada 10 septembrie - 14 noiembrie 2021, inculpata Şincar Dorina Cerasella, în calitățile menționate, ar fi pretins, în mod direct, câte 2.000 euro de la trei medici rezidenți candidaţi la examenul de medic specialist în disciplina parodontologie, susţinând că, prin influența avută asupra celorlalte două membre ale comisiei de examen, le va determina să faciliteze promovarea, în mod fraudulos, a respectivului examen și implicit obținerea titlului de medic specialist parodontolog de către cei trei rezidenți. Între cei trei medici rezidenți s-a aflat și inculpata Zalimov Antoanela Andreea, de la care Şincar Dorina Cerasella ar fi primit suma de 2.000 euro pretinsă în legătură cu cele menționate anterior. În plus, în zilele de 15-16 noiembrie 2021, preşedinta comisiei de examen Şincar Dorina Cerasella i-ar fi furnizat, în avans şi în mod direct, candidatei Antoanelei Andreea Zalimov, subiectele la ambele probe (clinică și practică) și rezolvarea/realizarea lor, deși acestea erau informaţii nedestinate publicităţii. Ulterior, la data de 16 noiembrie 2021, candidata Zalimov Antoanela Andreea a susţinut şi promovat atât proba clinică (având de rezolvat chiar unul dintre cele două cazuri clinice ce îi fuseseră anterior furnizate), cât şi proba practică (având de rezolvat întocmai manopera medicală ce îi fusese anterior divulgată). În acțiunile sale de pretindere, primire și oferire de informații nedestinate publicității, inculpata Şincar Dorina Cerasella ar fi fost sprijinită de inculpata Grecu Gina Păuniţa, secretara al comisiei de examen. În legătură cu același examen, inculpata Şincar Dorina Cerasella ar fi acceptat promisiunea și ulterior ar fi primit, prin intermediar, în perioada 2 - 4 decembrie 2021, produse alimentare, drept recompensă de la un candidat care promovase examenul respectiv”.

Cele trei doctorițe au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de vineri, 4 martie 2022, să fie prezentate Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă.

Citit 14079 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2022 18:58

6 comentarii

 • postat de V Adriana
  Miercuri, 09 Martie 2022 11:36
  89.136.0.***
  Vinovați sunt toți ,cei care oferă și cei care primesc,așa a ajuns școala în ziua de azi ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de D
  Vineri, 04 Martie 2022 22:43
  188.26.124.***
  Pana acum se plângeau că au salariile mici, motivând șpaga. Acum când salariile sunt decente, nu mai au pic de empatie mulți pierzând legatura cu realitatea. Mai sunt și excepții, dar, putine din pacate. Toți care pretind șpagă trebuie înlăturați din sistem și obligați sa aleagă, între medic plătit de la buget și doctor la privat.
  1
  23
  Raportează
 • postat de pentru DNA
  Vineri, 04 Martie 2022 22:14
  5.13.213.***
  Intrebati studentii din anul intai ce profesoara cere aur la examen ca sa nu-i tranteasca pe toti la examen. Luati-i si lucrarile de examen ale studentilor la control, sa vedeti cum a trantit studentii care au refuzat sa dea ce a cerut! Naravurile acestei profesoare sunt cunoscute pe internet inca din 2014, dar abia avum am aflat. Daca stiam in ce hal de coruptie e facultatea de medicina de la Galati, nu-mi lasam copilul sa se murdareasca in mizeria asta. Stiti cum e plansul copilului care a invatat, a scris suficient la examen si nu a primit nota de trecere, pe cand cei care au cumparat aur pentru profesoara au copiat si au trecut???
  1
  26
  Raportează
 • postat de Asta e ...
  Vineri, 04 Martie 2022 19:07
  108.245.201.***
  Nesimtirea n-are limite ..
  1
  17
  Raportează
 • postat de Gălățean... știrb
  Vineri, 04 Martie 2022 14:07
  86.124.120.***
  Bravo! Așa se face un articol. Dați în vileag vinovații. Sa se știe ce inconștienți sunt profesorii UNIVERSITARI in ale medicinei.
  Cine s-o mai duce să-și facă dantura la ei....?!?
  1
  27
  Raportează
 • postat de ion
  Vineri, 04 Martie 2022 14:04
  85.120.166.***
  ... și uite așa, iese la iveală de unde „cel mai superior” nivel de competență al unor medici, a condus la superbul sistem medical românesc. RUȘINE „doamnelor profesoare”! La mulți ani, cu executare!
  1
  28
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.