Om de afaceri din Galați, terorizat de cămătari (VIDEO)

Om de afaceri din Galați, terorizat de cămătari (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Patronul unei societăți comerciale din Tg. Bujor a ajuns la poliție după ce, ani de zile, a fost terorizat de un grup de cămătari, de la care a împrumutat o sumă mare de bani.

55.000 de lei a fost suma pe care bărbatul a luat-o cu titlu de împrumut în 2019, de la doi indivizi, de 55 și, respectiv, 35 de ani, cu obligația de a achita o dobândă lunară de 10.000 de lei. Patronul nu ar fi reușit să restituie banii și, obligat să plătească dobânzile astronomice, s-a văzut ajuns în imposibilitatea de a-și mai achita datoria. Asta nu i-a atras înțelegere din partea cămătarilor, ci, dimpotrivă, o lungă serie de acte de teroare la care a fost supus. În cele din urmă, a ajuns la poliție, unde a povestit totul și a cerut ajutor. 

”Întrucât acesta nu ar fi reușit să remită sumele de bani pretinse ca dobândă, persoanele în cauză ar fi recurs la amenințări cu acte de violență, cu distrugerea locuinței prin incendiere și chiar la propunerea de cedare a locuinței sau a activelor societății comerciale pe care victima o deține. La exercitarea actelor de intimidare asupra victimei ar fi participat și alți doi bărbați, de 33 și 25 de ani, împreună cu care ar fi pătruns în locuința victimei, pentru a o determina să plătească sumele pretinse”, au consemnat polițiștii, care, zilele trecute, au descins la Tg. Bujor prin patru percheziții domiciliare. În urma perchezițiilor, au fost găsite și indisponibilizate sumele de 56.700 de lei, 17.060 de euro și 300 de lire, un pistol cu bile de cauciuc și butelie gaz și mai multe înscrisuri necesare administrării probatoriului.

Cei patru bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, și, în cursul zilei de vineri, 4 martie, urmau a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cu propunere de arestare preventivă.

Citit 14741 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2022 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.