Zece avocaţi ar putea fi suspendaţi din Barou

Zece avocaţi ar putea fi suspendaţi din Barou
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zece avocaţi sunt în pericol de a fi suspendaţi din cauză că nu şi-au plătit taxele către Barou mai bine de trei luni de zile. Ei trebuie ca până luni să-şi achite cotele, altfel riscă sancţiunea mai sus amintită.

Potrivit decanului Baroului Galaţi, avocatul Mircea Breahnă, în şedinţa Consiliului care s-a ţinut marţi, 6 septembrie, a fost luată această decizie, care urmează să fie pusă în practică doar în condiţiile în care se face dovada neachitării.

Tot şeful avocaţilor ne-a făcut cunoscut faptul că, dintre cei zece, şapte au declarat în tot acest răstimp câştiguri de 2.300 de lei, considerate minime, urmând ca şi cotele să fie achitate la aceeaşi valoare. „Până luni trebuie să plătească tot ce au de achitat, diferenţa plus penalităţile, altfel sunt pasibili de suspendare.

Există suspiciuni că ei au câştigat mai mult decât au declarat, acesta fiind şi motivul pentru care acum facem verificări în acest sens”, ne-a declarat Mircea Breahnă.

Baroul Galaţi este în deficit

Reamintim că Baroul Galaţi se numără printre cele 17 din întreaga ţară care se află în deficit din cauză că veniturile au fost mai mici decât cheltuielile.

De altfel, în această vară, decanul a făcut cunoscut că există pericolul de a nu mai putea fi achitate pensiile şi indemnizaţiile pentru creşterea copilului din cauză că nu sunt bani.

El a pus deficitul pe seama faptului că mulţi dintre cei 467 de apărători declară venituri minime. Breahnă explica atunci faptul că există trei categorii de astfel de avocaţi: cei care chiar atât câştigă, cei care au venituri mai mici de 2.300 de lei şi care trebuie să vină cu bani de acasă pentru a-şi achita cotele şi cei care acumulează venituri mai mari de 2.300 de lei, dar le declară la minim, aducând Baroul în situaţia de a înregistra un deficit considerabil.

Veniturile vin din taxele colectate de la avocaţi

Decanul mai spunea atunci şi faptul că veniturile Baroului se bazează pe taxele achitate de cei 467 de avocaţi. Mircea Breahnă a vorbit atunci, dar şi ieri, despre un control al Casei Naţionale de Pensii a Avocaţilor, care să ia la puricat toate declaraţiile date de apărători pentru a constata dacă sunt sau nu conforme cu realitatea.

Mircea Breahnă a explicat în această vară că s-a bazat pe buna credinţă a colegilor săi atunci când aceştia au declarat secretarei nişte venituri. El a recunoscut că de cele mai multe ori aceasta nu le-a cerut şi borderourile avocaţilor, pentru a le verifica spusele.

Din păcate, nici până la acest moment nu avem un rezultat concret asupra situaţiei din Barou. Acest lucru ne îndreptăţeşte să credem că toate realităţile despre care se tot vorbeşte, dar fără nume şi date concrete, seamănă mai mult cu pisica arătată celor în culpă. 

Citit 1765 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.