Profesor acuzat de agresiune sexuală la meditații

Profesor acuzat de agresiune sexuală la meditații
Ispitit de o elevă ”cam exuberantă”
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Un cadru didactic din Galați, aflat în prag de pensie, a fost trimis în judecată pentru agresiune sexuală după ce o elevă pe care o medita la matematică a pretins că i-a făcut gesturi cu conotații explicit sexuale în timpul orelor de pregătire. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor la aproape trei ani de la pretinsele fapte, profesorul recunoscându-și faptele, dar declarându-se ”semi-vinovat”. 

Prietenia dintre elevi și meditatori poate căpăta uneori conotații ciudate, cu iz penal, dacă anumite cuvinte sau gesturi sunt interpretate greșit ori nu sunt stabilite limite clare. Asta în ciuda diferențelor de statut și vârstă, așa cum s-a întâmplat, în urmă cu trei ani, între o adolescentă din Galați, pe atunci în vârstă de 14 ani, și profesorul de matematică cu care făcea pregătire, un bărbat care avea nu mai puțin de 62 de ani. Între cei doi ar fi avut loc, în timpul a două ședințe de pregătire contra cost, unele gesturi cu conotații explicit sexuale, care au ajuns ulterior să fie reclamate de elevă. Mai exact, profesorul Tiberiu Agache a fost reclamat că ar fi atins-o pe fată în zone intime, așa cum au consemnat procurorii pe masa cărora a ajuns plângerea de agresiune sexuală. 

”În luna noiembrie 2019, la o dată neprecizată, şi la data de 4 decembrie 2019, inculpatul, în timp ce efectua ore de meditaţie la matematică cu persoana vătămată minoră, în vârstă de 14 ani la data comiterii faptei, fără consimţământul acesteia, a comis acţiuni cu conţinut explicit sexual, materializate prin atingeri şi mângâieri cu mâna pe coapse şi pe sâni, profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, dată fiind vârsta acesteia, precum şi de ascendentul moral al inculpatului asupra victimei, pentru care era domnul profesor de matematică”, au explicat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

La aproape trei ani de la pretinsele fapte, dosarul a ajuns în instanță, urmând ca judecătorii să decidă dacă profesorul se face vinovat de agresiune sexuală asupra minorei și să stabilească ce pedeapsă i se cuvine. Sentința ar putea echivala cu un final nefast de carieră pentru profesorul care mai are șase luni până la pensie și care, într-o anumită măsură, își recunoaște vina. ”La pregătire, tinerii vin, te îmbrățișează. Fata asta mi-a zâmbit, mi-a făcut cu ochiul și mi-a spus <<domnule profesor, știu că mă iubiți>>. Am fost atras, recunosc, și am greșit. Dacă am greșit, o să plătesc”, ne-a declarat luni, 4 aprilie, profesorul Tiberiu Agache. Dacă va fi găsit vinovat, cadrul didactic riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între trei și 10 ani.

Citit 4833 ori Ultima modificare Marți, 05 Aprilie 2022 19:00

2 comentarii

 • postat de caddy
  Marți, 05 Aprilie 2022 07:23
  89.238.225.***
  cine mai crede in 2022 si nu numai, aceste 'agresiune sexuală' sau violuri, sa fim seriosi !!!!
  5
  14
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Luni, 04 Aprilie 2022 16:42
  5.2.205.***
  "La aproape trei ani de la pretinsele fapte, dosarul a ajuns în instanță..."

  3 ani? Dar ce a facut inconjurul lumii de cateva ori?
  3
  28
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.