Aproximativ 2.400 de kg de pește comercializat fără acte de proveniență

Aproximativ 2.400 de kg de pește comercializat fără acte de proveniență
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

O societate comercială a fost depistată, în urma unei acțiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, cu circa 2.400 de kg de pește comercializat fără acte de proveniență. Joi, 14 aprilie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică și cei din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați, sprijiniți de reprezentanți ANPA - Serviciul Teritorial Moldova, DSVSA Galați și Garda de Mediu Galați, au efectuat mai multe controale, care au vizat verificarea respectării prevederilor legislației în domeniul comercializării peștelui și produselor din pește.

Cu această ocazie, la două puncte de lucru ale unei societăți comerciale din municipiul Tecuci, s-a constatat că nu există documente de proveniență pentru cantitatea de 1.569 kg, respectiv, 838 kg de pește, de diverse specii. Totodată, administratorul societății nu a putut prezenta documente de trasabilitate, astfel încât a fost aplicată o sancțiune contravențională de 12.000 de lei pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare pentru siguranța alimentelor, privind demonstrarea trasabilității produselor la punerea pe piață sau comercializarea alimentelor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, marfa fiind lăsată în custodia agentului comercial pentru valorificare, urmând a se dispune alte măsuri procedurale, cu ocazia cercetărilor.

Citit 3403 ori Ultima modificare Luni, 18 Aprilie 2022 13:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.