UPDATE: Decizie surprinzătoare a instanței în cazul jafurilor organizate de la Laminorul de Tablă Groasă din Combinat

UPDATE: Decizie surprinzătoare a instanței în cazul jafurilor organizate de la Laminorul de Tablă Groasă din Combinat
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

UPDATE 6 mai 2022:Suspecții care au fost reținuți în urma descinderilor de miercuri, 4 mai, sub acuzația de furturi repetate de pe platfoma siderurgică, au fost puși în libertate. Instanța de judecată a dispus ca șase dintre cei șapte bărbați despre care anchetatorii au susținut că au contribuit cel mai mult la comiterea jafurilor la Laminorul de Tablă Groasă timp de jumătate de an, să fie plasați sub control judiciar, în timp ce pentru unul nu a dispus nicio măsură. Ancheta continuă astfel cu suspecții în stare de libertate, deși printre aceștia se află și agenți ai firmei de pază din combinat, dar și angajați ai unor societăți comerciale care activează pe platforma siderurgică.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Șapte bărbați au fost reținuți în urma unui flagrant și a mai multor descinderi care au avut loc în Galați, pentru destructurarea unei grupări care, timp de jumătate de an, a dat atac după atac pe platforma siderurgică. Vizat a fost Laminorul de Tablă Groasă, de unde hoții, ajutați de agenții de pază ai combinatului, dar și de alți angajați ai unor firme de pe platformă, au furat materiale în valoare de câteva sute de mii de lei.

Gruparea care a jefuit sistematic Laminorul de Tablă Groasă din combinat ar fi acționat în ultima jumătate de an, în perioada octombrie 2021 - mai 2022, susțin polițiștii, care, miercuri, 4 mai, în baza unor informații, au prins în flagrant 12 persoane în timp ce încercau să iasă de pe platformă cu mai multe materiale furate. Anchetatorii aveau indicii că hoții, persoane fără ocupație, reușeau să intre în combinat cu permisiunea agenților de pază și, la indicațiile unor angajați ai unor societăți care funcționează pe platformă, acționau la pont și sustrăgeau cabluri de cupru și alte materiale. Așa au reușit ca în șase luni să scoată din Laminorul de Tablă și mai apoi de pe platforma siderurgică materiale în valoare de circa 200.000 de lei. Imediat după ce grupul de 12 persoane a fost prins în flagrant, la lovitura ce urma să le aducă noi venituri substanțiale, polițiștii au descins la domiciliile unora dintre ei, nouă percheziții soldându-se cu confiscări de bunuri și sume importante de bani care se presupun că ar fi fost obținute din vânzarea materialelor furate.

"Cu ocazia perchezițiilor, au fost găsite și ridicate mai multe telefoane mobile care ar fi fost folosite la comiterea faptelor, bunuri despre care există suspiciunea că ar proveni din comiterea de infracțiuni, o armă letală de vânătoare, calibrul 12 mm, precum și suma de aproximativ 300.000 de lei. De asemenea, au fost indisponibilizate opt autoturisme", a precizat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 35 de ani, au fost reținuți în urma descinderilor, sub acuzația de furt calificat. Ei vor fi prezentați unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea luării unei măsuri preventive.

Citit 7854 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Mai 2022 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.