Sancţiune uriaşă pentru trafic de persoane

Sancţiune uriaşă pentru trafic de persoane
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O instanţă din Italia l-a condamnat pe un gălăţean la şase ani de puşcărie şi o amendă penală echivalentă cu şase miliarde de lei vechi, pentru trafic de persoane şi uz de acte false.

Autorităţile din Peninsulă au fost de acord ca tânărul să execute pedeapsa în România. Problema este că legislaţia românească prevede o amendă penală de maxim 11.000 de euro şi s-a pus problema cine îl va executa pe condamnat şi cine va încasa banii, în condiţiile în care bărbatul ar şi avea o avere considerabilă din care să i se ia această sumă.

Omul s-a aflat pe 9 septembrie la Curtea de Apel Galaţi, unde s-a pus în discuţie atât mandatul de arestare cât şi posibilitatea reconversiei pedepsei dată de Curtea de Apel din Ancona.

Dacă mandatul i-a fost prelungit cu încă o lună de zile, în ceea ce priveşte reconversia pedepsei, magistratul a făcut adresă către autorităţile italiene. Scopul este ca acestea să dea lămuriri asupra sistemului legislativ, în aşa fel încât să se găsească o cale prin care cele două ţări să se pună de acord asupra pedepsei.

De asemenea, judecătorul a solicitat să i se spună dacă în Italia sunt prevăzute simultan şi închisoarea şi amenda şi dacă tânărul din boxă a ajuns în libertate fie graţie unei decizii judecătoreşti, fie a unei evadări.

Oricum, din câte se vede, sistemul italian este mult mai dur şi nu ţine seama  neapărat de mărimea pedepsei, cât de cuantumul sumei pe care trebuie să p achite cel găsit vinovat de trafic de persoane.

Citit 751 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.