Statul, stăpân pe terenul de sub Palatul de Justiţie

Statul, stăpân pe terenul de sub Palatul de Justiţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Suprafaţa de teren pe care se înalţă Palatul de Justiţie Galaţi s-a aflat, din 1998 şi până acum, în folosinţa gratuită a Tribunalului.

Situaţia ar fi putut rămâne la fel până în 2048, dacă Secretariatul General al Guvernului României nu ar fi cerut Primăriei Galaţi trecerea terenului de 3.558 de metri pătraţi, situat pe strada Brăilei colţ cu Regiment 11 Siret, din proprietatea publică a municipiului Galaţi în proprietatea publică a statului şi în administrarea Ministerului Justiţiei. Aleşii locali au fost de acord să renunţe la teren în favoarea magistraţilor.

Ministerul Justiţiei are planuri mari în ceea ce priveşte Palatul de Justiţie Galaţi. Documentele care însoţesc hotărârea CL dovedesc faptul că ministerul este la curent cu problemele instanţelor şi cu supraaglomerarea birourilor existente.

Ministreul a decis că sunt necesare „amenajarea de noi spaţii, crearea unor noi căi de acces şi spaţii de parcare astfel încât să fie realizata o departajare între cele care asigură îmbarcarea şi debarcarea persoanelor deţinute de cele care deservesc instanţele, în  vederea creşterii gradului de siguranţă”.

Citit 1200 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.