Eliberarea pe cauţiune a lui Mirică a fost respinsă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dumitru Mirică, fostul şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Finanţelor gălăţene, a vrut ieri să fie eliberat pe cauţiune. Magistraţii Tribunalului i-au respins însă cererea, Mirică având acum calea recursului.

Reamintim că el a fost arestat de procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) ca urmare a unui flagrant de luare de mită, fiind prins după ce a primit 1.000 de euro de la denunţătorul său.

Procurorii au făcut cunoscut că, în schimbul banilor,  şi al unor bijuterii din aur, Mirică se angajase să-i rezolve favorabil omului o contestaţie. El a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi, din ce a făcut public în timpul şedinţelor de judecată, va merge pe recunoaşterea faptelor, pentru a scăpa cât mai repede de regulile unui proces obişnuit.

Această modalitate de abordare îi poate aduce lui Mirică o reducere cu o treime a pedepsei şi posibilitatea unei finalizări rapide a dosarului său.

Între timp, el a făcut şi o cerere de eliberare pe cauţiune, achitând 10.000 de lei. După judecarea recursului, dacă decizia Tribunalului va fi păstrată, banii îi vor fi restituiţi, dacă nu, aceştia vor fi o garanţie a faptului că vor fi respectate regulile impuse de magistraţi. În cazul în care le-ar încălca, Mirică şi-ar pierde şi banii, şi libertatea.

Citit 662 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.