Judecat pentru că şi-a omorât sora

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La o oră şi jumătate după miezul nopţii (16/17 iulie 2011), la cunoscutul număr de telefon 112 o femeie a strigat după ajutor. A ajuns la spital, la „Urgenţe”, în jurul orei 2,10, în comă.

Pe la ora 5,00, femeia a murit. Drama Mărioarei Jianu începuse în după-amiaza zilei precedente, când fratele său, Nicolae, cel care-i ameninţa adesea pe toţi din casă cu aruncatul peste balcon, cu moartea, îşi făcuse deja numărul, înainte ca victima să fi sunat la numărul de urgenţă 112.

În după-amiaza zilei amintite, Jianu Nicolae a fost, parcă, turbat. Deşi era în locuinţa mamei sale, Ana, în care mai locuise şi un alt frate, cu tot cu familie, Nicolae a tunat şi a fulgerat, a aruncat şi un televizor pe geamul locuinţei de la etajul patru al imobilului de pe strada Ionel Fernic.

Pe la ora 16,00, Nicolae s-a înarmat cu un cuţit, cu care, după cum el însuşi avea să declare ulterior, avea de gând să omoare pe cineva. A plecat, a băut, s-a întors în apartament, a distrus un tablou, a aruncat, iar, alte obiecte pe geam.

După miezul nopţii, sora sa, Mărioara, care fugise mai devreme speriată, s-a întors, fatal, în apartamentul răvăşit de furia lui Nicolae. A fost întâmpinată de pumnul repezit în faţă de fratele „turbat”, apoi a primit un cuţit în frunte.

S-a refugiat în balcon, a escaladat balustrada cu gândul că va scăpa într-un fel sau altul. A fost împinsă apoi de Nicolae sau, cine ştie?, a alunecat pe  acel spaţiu îngust. Apucase să sune la 112. S-a prăbuşit în hău. La ora 2,10, a fost luată de ambulanţă, dar după trei ore, cum spuneam… neant. A avut traumatisme cranio-cerebrale, precum şi fracturi multiple şi contuzii…

Fratele? A fost expertizat psihiatric şi s-a constatat că avea „tulburare de personalitate de tip impulsiv-exploziv, dar şi că are discernământul păstrat în raport cu fapta pentru care este cercetat”. E, adică, bun de judecat şi de pedepsit. Dar ce pedeapsă poate „acoperi” uciderea surorii sale?

Nicolae n-avea niciun loc de muncă, nicio ocupaţie, nu mai avea nici familie, pentru că era divorţat. Avea un copil minor, care e însă la fosta soţie; are antecedente penale, iar acum, după judecată, va avea ani grei de puşcărie.

Citit 840 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.