Din 11 martori, niciunul nu a fost prezent

Din 11 martori, niciunul nu a fost prezent
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarul înşelăciunilor cu acte făcute prin notariate a avut ieri un termen la care 11 dintre martori nu au fost prezenţi în sală, motiv pentru care dosarul a primit un alt termen de judecată.

Din cauză că toţi martorii aveau ştiinţă că dosarul urma să se judece ieri, magistratul a dispus ca, la termenul următor, toţi să fie aduşi cu mandate.

„Viaţa liberă” a prezentat pe larg acest dosar, în care există o singură inculpată, Elena Buta, care se face responsabilă de o înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, cu un prejudiciu de 450.000 de lei şi 155.000 de euro.

Cazul se judecă la Tribunal, iar femeia şi-a recunoscut faptele. În toată această ţesătură, Elena şi-a atras fostul soţ, pe unchiul acestuia, cunoştinţe şi prieteni. Aproape toţi cei implicaţi şi-au pierdut casele, doar pentru că au vrut să o ajute.

Oamenii au crezut că la notariat se făceau acte prin care ei deveneau giranţii femeii. Într-un final s-a dovedit că ţintele erau casele lor, care o parte au şi fost vândute, una dintre acestea chiar consilierului juridic al unui notar.

Deşi faptele s-au petrecut între anii 2005 – 2007, dosarul a fost finalizat în ianuarie 2011, dar din multitudinea de nume care apar în rechizitoriu, doar cel al Elenei Buta a rămas, toţi ceilalţi s-au ales cu un alt dosar, care se află în cercetare la poliţiştii de la Investigare Fraude.

În ce îi priveşte pe notarii la birourile cărora s-au autentificat nişte acte pe baza cărora s-a ajuns la această pagubă, deşi au fost cercetaţi penal, au fost scoşi de sub urmărire.

Citit 1369 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.