VIDEO UPDATE. Cultură de canabis, descoperită într-un beci din Galați. Secretul prosperității dealerilor de senzații tari

VIDEO UPDATE. Cultură de canabis, descoperită într-un beci din Galați. Secretul prosperității dealerilor de senzații tari
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

UPDATE. O mini-fermă de canabis a fost descoperită oficial de autorități în subsolul unui imobil din Galați. A fost nevoie de șapte percheziții domiciliare pentru ca polițiștii Antidrog să dovedească activitatea unei rețele care se ocupa cu cultivarea, prelucrarea și vânzarea drogului atât de popular printre consumatorii cu vârste tot mai fragede.

Câteva zeci de ghivece în care se aflau plante ce furnizează drogul atât de consumat, sub lămpi puternice care să le asigure creșterea rapidă, au fost descoperite de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați în urma perchezițiilor care au avut loc miercuri, 5 octombrie. Șapte descinderi au fost necesare pentru ca patru persoane, membri ai unei rețele care se ocupa cu cultivarea, ambalarea și distribuirea canabisului, să fie puse oficial sub acuzare. La locațiile verificate, polițiștii nu au găsit doar cultura, ci și mai mulți saci de mari dimensiuni, plini cu muguri pregătiți să fie livrați către dealerii intermediari sau direct către consumatori. Au fost găsite, de asemenea, instrumente specifice necesare cântăririi și porționării plantelor.

"Din cercetări a reieșit că patru persoane bănuite ar fi înființat și recoltat, în cursul anului 2022, o cultură de canabis indoor, cu scopul de a comercializa cantitatea de canabis rezultată", anunțau anchetatorii miercuri dimineață, la scurt timp după terminarea perchezițiilor. Polițiștii urmau să ducă la audieri zece persoane, urmând ca procurorii DIICOT Galați, cei care coordonează instrumentarea dosarului, să decidă calitatea pe care acestea o au în activitatea infracțională și să stabilească măsurile ce se impun.  


Sunt percheziții la Galați în această dimineață într-un dosar al polițiștilor de la Crimă Organizată și al DIICOT Galați în care sunt cercetate mai multe persoane, bănuite de trafic de droguri de risc. Zece persoane urmează să fie aduse la audieri.

"Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, efectuează 7 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc, în județul Galați.

Din cercetări a reieșit că patru persoane bănuite, în cursul anului 2022, ar fi înființat și recoltat o cultură de cannabis indoor, cu scopul de a comercializa cantitatea de canabis rezultată.

"Zece mandate de aducere vor fi puse în aplicare", a comunicat IPJ Galați, în urmă cu puțin timp.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 7579 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 13:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.