Un deceniu după gratii pentru că i-a dat foc concubinei

Un deceniu după gratii pentru că i-a dat foc concubinei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Doar zece ani de închisoare a primit un gălățean care anul trecut a încercat să își pedepsească partenera de viață într-un mod de o cruzime înfiorătoare. Individul a turnat benzină peste ea și i-a dat foc și nu a regretat nicio clipă gestul care ar fi putut suprima viața femeii. 

Tică Sinescu are 63 de ani și anul trecut a ajuns după gratii în urma unei scene teribile, care s-a consumat în gospodăria lui din comuna Corod, satul Cărăpcești. Bărbatul se dusese acasă, amețit de băutură, și acolo a început o ceartă teribilă cu Maria Postolache, femeia alături de care trăia de mai bine de 20 de ani. A acuzat-o de diverse lucruri închipuite, pentru ca într-un final să o stropească cu benzină și să îi dea foc. Zadarnic a încercat femeia să fugă și să stingă flăcările, că Sinescu, în nebunia lui, a împiedicat-o să iasă din casă, pentru a ajunge la fântână și a cere ajutor. Maria Postolache a suferit răni adânci, care au necesitat peste 40 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Concluziile medico-legale au arătat că felul în care Tică folosise benzina și focul demonstra clar că acesta intenționase să îi facă un rău iremediabil Mariei, motiv pentru care bărbatul a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor. Nici în fața polițiștilor care l-au reținut inițial, nici a procurorilor și nici măcar a instanței, Tică Sinescu nu a dat vreun semn că ar regreta fapta, deși în primă fază a încercat să o scuze sub diverse pretexte. Bărbatul a mințit la anchetă, spunând că Maria plecase de acasă și că nu îi făcuse de mâncare, iar mai apoi că l-ar fi stropit cu bulion fierbinte. Niciuna dintre afirmații nu s-a confirmat. În fața probatoriului și a declarațiilor halucinante ale inculpatului, Tribunalul Galați a decis că zece ani de închisoare sunt suficienți pentru ”pedepsirea faptei și corectarea inculpatului”. Și Tică Sinescu, și Parchetul au atacat sentința, primul apreciind-o ca prea mare, iar procurorii, ca insuficientă. Decizia primei instanțe a fost însă menținută de Curtea de Apel Galați, atât în privința cuantumului pedepsei, cât și a cheltuielilor pe care, teoretic, ar trebui să le suporte: 28.000 de lei către Spitalul de Urgență, unde victima a fost internată pentru îngrijiri medicale. Maria Postolache nu a cerut niciun ban de la concubinul care a vrut să îi ia viața și care ar putea ieși din pușcărie în mai puțin de șase ani, prin liberare condiționată, după ce își va fi executat ”fracția” de pedeapsă obligatorie, prevăzută de lege. 

Citit 4284 ori Ultima modificare Joi, 01 Decembrie 2022 09:04

1 comentariu

 • postat de badiu
  Marți, 13 Decembrie 2022 13:09
  188.26.59.***
  Justitie nedreapta si ticaloasa, un astfel de criminal sadic, ar trebui condamnat PE VIATA, O ASTFEL DE FIARA NU ARE CECAUTA PRINTRE OAMENI.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.