Update: Incident cu focuri de armă în centrul orașului. Unul dintre agresori a fost reținut
Foto: Foto: Anca Spânu

Update: Incident cu focuri de armă în centrul orașului. Unul dintre agresori a fost reținut
Evaluaţi acest articol
(41 voturi)

UPDATE 13 decembrie 2022: În baza probatoriului administrat, bărbatul de 33 de ani, care și-a împușcat un rival în cap cu un pistol cu bile, a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi acesta va fi prezentat la Tribunalul Galați, cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea unei tentative la infracțiunea de omor, uz de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice.


UPDATE ora 13,00: Acuzațiile din jurul incidentului produs luni dimineață la cafeneaua de pe Coșbuc se agravează, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii înfracțiunii de tentativă de omor după ce medicii au stabilit că viața bărbatului în vârstă de 37 de ani, împușcat în cap, a fost pusă în pericol.  În aceste condiții, ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, fiind continuată de politiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și al Poliției Municipiului Galați.


Scandalul a avut loc luni, 12 decembrie, în jurul orei 10,00, la o cafenea de pe bulevardul George Coșbuc, vizavi de Păpădie. Incidentul s-ar fi produs între patru bărbați, între care ar fi existat niște neînțelegeri mai vechi. Unul dintre ei, în vârstă de 37 de ani, ar fi scos la un moment dat un cuțit cu care l-ar fi atacat pe un altul, de 33 de ani. Acesta a ripostat, scoțând un pistol cu care a tras un foc, împușcându-și advesarul în cap. Ulterior, agresorul, rănit și el, a fugit cu o mașină de la locul incidentului. Mai multe fltre de poliție au fost instituite imediat în oraș, iar individul a fost reținut în trafic. 

”Au fost alertate toate echipajele de poliție și s-a solicitat sprijinul I.J.J. Galați, Poliția Locală Galați și S.R.P.T. În scurt timp au fost identificate toate persoanele implicate în acest conflict, și a fost depistat atât agresorul, un bărbat de 33 ani, din municipiul Galați, cât și persoană rănită care a fost transportată la spital. Armă folosită a fost un pistol cu bile de cauciuc, deținută legal de bărbatul de 33 ani. Se va întocmi un dosar penal pentru infracțiunile de uz de armă fără drept și lovire sau alte violențe”, a transmis IPJ Galați în urmă cu puțin timp. 

Bărbatul împușcat a fost dus la spital în stare gravă, fiind supus de urgență unei intervenții chirurgicale. 

 

 

Citit 19691 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2023 05:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.