Parchetele încep anul sub zodia șefilor cu delegație

Parchetele încep anul sub zodia șefilor cu delegație
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În timp ce unii conducători de unități au intrat în 2023 cu o nouă prelungire a actului care le permite să stea în funcții de conducere, alții sunt pentru prima dată titulari ai unui astfel de document. Este situația de la DIICOT Galați, structura de combatere a criminalității organizate fiind "decapitată" la finele anului trecut, prin pensionarea procurorului Emilia Negraia, fost șef plin în ultimii patru ani.

După cum reiese din situația actualizată pe 4 ianuarie 2023 a evidenței procurorilor delegați pe funcții de conducere și execuție în Ministerul Public, mai mulți procurori din Galați, șefi mai vechi sau mai noi, au intrat în noul an cu delegații în buzunare, care să le asigure funcțiile și pentru următoarele luni. Primul desemnat, așteptat de altfel după ce funcția a rămas vacantă prin pensionarea fostului șef, este procurorul care va conduce, pentru următoarea jumătate de an, ca interimar, Serviciul Teritorial Galați al DIICOT. Este vorba despre procurorul Robert Gabriel Pătrănoiu, care a primit delegarea pe funcția de șef al unității începând cu data de 1 ianuarie 2023, până pe 1 iulie 2023. Robert Pătrănoiu lucrează în această structură de zece ani, este brăilean și a mai activat anterior ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila și, respectiv, ca procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț.

Delegări noi, delegări cu prelungire

Opt este numărul procurorilor din parchetele din Galați care au început noul an cu documente noi care le asigură interimatele. Pentru unii, delegările au devenit aproape o formalitate, procurorii în cauză aflându-se de multă vreme la cârma unora dintre structuri. Alții vor experimenta în premieră avatarurile funcției de șef într-un domeniu confruntat cu acute crize de personal.

Printre cei aflați la prima delegare pe o funcție superioară se află procurorul Adriana Popa, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, care până la jumătatea lunii iunie va asigura funcția de șef de secție, precum și procurorul Cristian Laurențiu Lupășteanu, care lasă Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, până în iulie 2023, pentru a fi prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor.

Tot pe ruta Galați - Tg. Bujor s-au mai realizat câteva delegări, soldate cu numirea în funcția de prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Galați a procurorului Nicoleta Andrinoiu, dar și cu avansarea la Parchetul Tribunalului a procurorului Ovidiu Zaharia, fost procuror la Tg. Bujor și fost șef delegat al Parchetului Judecătoriei Galați.

Tot la Parchetul local, rămâne pe funcție, ca efect al prelungirii delegării, procurorul Marinela Nedelcu. Efectul delegărilor se face simțit și la parchetele superioare, respectiv cel de pe lângă Tribunal și Curtea de Apel. Monica Buzea rămâne procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel cel puțin până pe 6 aprilie, iar șeful de la Parchetul Tribunalului, prim-procurorul Florin Oancea, și-a mai asigurat un interimat până la începutul lunii iulie. Procurorul Paula Marcu mai are de stat în funcția de adjunct al șefului Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați cel puțin o lună, în baza unei delegări din luna august a anului trecut.

Citit 2554 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2023 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.