Fără aspirator şi imprimante

Fără aspirator şi imprimante
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu au aspirator, nici imprimante, nici… Se întâmplă la Judecătoria Galaţi, unde de trei ani de zile, austeritatea şi-a spus cuvântul.

Magistraţii nu se plâng, dar constată cu o oarecare amărăciune că au învăţat să-şi pună imaginaţia la bătaie atunci când e vorba de chestiunile administrative.

Preşedintele Judecătoriei, magistratul Diana Oancea, ne-a spus că din 2008, când criza şi-a arătat colţii, Ministerul Justiţiei nu a mai aprobat achiziţionarea de electrocasnice, dar nici de calculatoare sau imprimante.

„Cu aspiratorul ne-am descurcat, adică l-am adus pe-al meu de acasă. Nefiind însă unul profesional, nu a făcut faţă cu brio, dar ne adaptăm”, ne-a spus Diana Oancea.

De trei ani de zile, la această instanţă s-au stricat nu mai puţin de cinci imprimante, de fiecare dată, cei care au rămas fără au fost redirecţionaţi către colegii ale căror „ustensile” încă mai funcţionează. Un şef de instanţă trebuie să se ocupe de toate „amănuntele” fără de care nimic nu funcţionează.

De pildă: căutatul spaţiului pentru dosare, al birourilor în care să stea judecătorii sau grefierii, al tonerului atunci când nu mai este, al detergenţilor şi alte asemenea activităţi fără de care bunul mers al instanţei este afectat. Lucruri care ar trebui făcute de un manager, zicem noi, iar magistratul să-şi vadă numai de dosare.

Citit 853 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.