Student condamnat la zece ani de puşcărie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zece ani de temniţă îl aşteaptă pe Marius Ionuţ Manea, studentul la Drept acuzat de uciderea lui Vasile Sima. Reamintim că omorul s-a petrecut în martie anul acesta, în comuna Munteni. Marius, în vârstă de 23 de ani, se contra mai tot timpul cu Sima, în etate de 44 de ani, iar motivul a fost tot timpul acelaşi - câinii, pe care primul îi iubea, iar cel de-al doilea îi detesta.

Sima i-ar fi ucis doi câini lui Manea, şi cum scânteia exista, atunci când l-a văzut că îi asmute prietenii necuvântători, focul s-a aprins. Au început să se certe, Sima l-a înjurat pe Manea, iar acesta a pus mâna pe o scândură şi l-a lovit pe Sima, după care a plecat fără să se mai uite în urmă.

A doua zi a aflat că bărbatul a fost dus la spital, unde a şi decedat. Manea a fost arestat în aprilie pentru omor, după care a fost trimis în judecată. Marius Ionuţ Manea şi-a recunoscut fapta, mergând pe mâna reglementărilor noi care permit scăderea cu o treime a pedepsei dacă inculpatul îşi asumă faptele aşa cum au fost reţinute în rechizitoriu de către procurori. Deocamdată o primă instanţă a dat o condamnare de 10 ani, decizia putând fi atacată.

Se poate şi mai mult, dar şi mai puţin

Mergând însă pe acest gen de condamnări date după ce a apărut Legea micii reforme în justiţie, amintim aici mai multe dosare. Cel al mamei care şi-a ucis pruncul în bătaie în timp ce se afla în spital. Nicoleta Munteanu s-a ales cu 13 ani de puşcărie.

Paul Marian Dănăilă, student şi el, şi-a omorât bunica în bătaie. Tribunalul l-a condamnat la 14 ani de detenţie. La celălalt capăt se află George Voicu, tânărul în vârstă de 18 ani din Cudalbi, care l-a bătut pe un vecin, pe care l-a prins în casă, în timp ce fura o sticlă de vin. Omul a scăpat cu fuga, dar ulterior a fost dus la spital, unde a decedat.

Voicu s-a ales cu trei ani de puşcărie, după ce anchetatorii i-au reţinut scuza provocării, iar el şi-a recunoscut fapta, tocmai pentru a beneficia de reglementările care-i scad pedeapsa cu o treime.

Toate aceste dosare se află acum la Curtea de Apel sau urmează să ajungă la această instanţă, dacă vreo parte nu este mulţumită de hotărârea judecătorească.

Citit 1549 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.