La o singură audiere de sentinţă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul fostului arhitect-şef al Primăriei Galaţi, Ioan Banaş, acuzat de luare de mită, a fost audiată ieri şi Luminiţa Micuţă, inculpată în acelaşi dosar. Ea este acuzată de favorizarea infractorului în legătură cu fapta de corupţie. Mai exact, i se reproşează faptul că ar fi încercat să-l determine pe denunţător să facă declaraţii neadevărate, în favoarea lui Banaş, cu promisiunea că-i vor fi restituite sumele de bani de către inculpat.

Reamintim că fostul arhitect-şef al urbei a fost arestat pe 25 mai, măsură menţinută şi miercuri, după ce s-a constatat că a încălcat una dintre condiţiile impuse de instanţă şi anume aceea de a nu lua legătura cu martorii din dosar.

Banaş este acuzat de luare de mită, de către procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Anul acesta, în aprilie, el a fost prins în flagrant după ce a luat echivalentul a 1.500 de euro în lei de la cel care-l denunţase.

Cert este că a fost trimis în judecată, la dosar existând şi depoziţiile altor trei persoane care i-au cerut să le facă documentaţia necesară pentru ridicarea unor construcţii şi după ce i-au dat banii au rămas în aşteptare, fără ca să se mai întâmple ceva.  Ajuns în instanţă, Banaş a recunoscut toate acuzaţiile, în ideea de a termina cât mai repede cu acest dosar.

Şi-a spus opinia şi a ajuns inculpată

Ieri, Luminiţa Micuţă i-a spus magistratului că în discuţiile cu martorul denunţător nu a făcut decât să-şi exprime o opinie în care credea şi anume că Banaş este nevinovat.

„Când am vorbit cu el (martorul denunţător, n.a.) i-am spus opinia mea în legătură cu nevinovăţia domnului Banaş şi i-am cerut să se gândească la faptul că acesta are un copil, dar am spus-o ca pe o cutumă, adică l-am întrebat: nu te gândeşti că este vorba despre un copil?”, a declarat Luminiţa Micuţă.

Femeia a mai spus că nicio clipă Banaş sau soţia acestuia nu au sunat-o ca să-i ceară să intervină pe lângă denunţător în favoarea fostului arhitect-şef al Primăriei.

Banaş nu va fi judecat separat de Micuţă

Tot ieri s-a pus în discuţie şi prelungirea măsurii arestării pentru Banaş, dar şi o cerere de disjungere a dosarului în ceea ce-l priveşte, cu atât mai mult cu cât el şi-a recunoscut faptele aşa cum au fost reţinute în rechizitoriu.

Ideea este că avocaţii doresc prin asta ca Banaş să-şi primească pedeapsa redusă cu o treime, potrivit noilor norme, şi separat de el, cauza să meargă înainte în ceea ce o priveşte pe Micuţă. Judecătorul a respins ieri această cerere şi rămâne de văzut ce se va întâmpla cu măsura arestării. Singurul martor care a mai rămas de audiat în această cauză este denunţătorul, după care se va da o soluţie.

Citit 628 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.