Zeci de arme letale, confiscate de la gălățeni iresponsabili

Zeci de arme letale, confiscate de la gălățeni iresponsabili
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Fie că au deținut arme de foc fără documente, fie că le-au folosit nejustificat ori au uitat să își reînnoiască permisele, peste 120 de gălățeni au rămas, în 2022, fără puști și pistoale.

Polițiștii serviciului de profil din cadrul IPJ Galați au ”colecționat” în urma acțiunilor desfășurate pe linia combaterii nerespectării regimului armelor și munițiilor ori în cadrul unor flagrante, 126 de arme de foc, dintre care 40 erau letale. La acestea s-au adăugat aproape o mie de elemente de muniție. În legătură cu armele confiscate, polițiștii au stabilit că s-au îndeplinit elementele constitutive pentru 102 fapte de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, două de contrabandă, 23 de uz de armă fără drept și 17 încălcări ale legii privind fondul cinegetic și protecția vânatului.

În ceea ce privește materialele pirotehnice confiscate, acestea au fost de ordinul tonelor. Aproape 6.000 de kilograme de petarde și pocnitori, a căror deținere, comercializare și folosire de către persoane fizice sunt interzise, au fost ridicate în urma celor 24 de misiuni derulate anul trecut. La acestea s-au adăugat aproape 1.400 de litri de substanțe periculoase, peste 2.400 de litri de produse pentru protecția plantelor și aproape jumătate de tonă de deșeuri periculoase, care nu fuseseră distruse, în conformitate cu prevederile legale.

Pe parcursul anului trecut, polițiștii Serviciului Arme au constatat 39 de contravenții, pentru care au aplicat amenzi de peste 13.000 de lei.

Citit 1144 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Februarie 2023 07:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.