Concubin violent, lăsat liber după ce și-a hărțuit fosta parteneră

Concubin violent, lăsat liber după ce și-a hărțuit fosta parteneră
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un gălățean de 44 de ani a beneficiat de o neașteptată indulgență din partea autorităților judiciare, după ce, anchetat penal fiind pentru violență, pus sub interdicție de un ordin de protecție și fără permis de conducere, a încălcat o decizie judecătorească și a continuat să își hărțuiască fosta concubină.

Situația ce poate fi calificată drept revoltătoare s-a creionat zilele trecute, odată cu apelarea numărului de urgență 112 de către femeia în vârstă de 34 de ani, care a cerut ajutorul poliției pentru că fostul concubin apăruse în fața blocului în care locuiește și continuase să o hărțuiască fizic și verbal.

Polițiștii Secției 2 au făcut primele verificări și au aflat că bărbatul în cauză ajunsese la locuința femeii la volanul unei mașini, deși avea suspendat dreptul de a conduce. Mai mult, încălcase și ordinul de protecție emis de Judecătoria Galați, după ce femeia îl reclamase pentru violență și în virtutea căruia nu ar fi avut voie să se apropie de fosta parteneră și de locuința ei la mai puțin de 200 de metri.

"Având în vedere că la nivelul Secției 2 Poliție se mai afla în lucru un dosar penal, în care se efectuau cercetări față de bărbatul cu vârsta de 44 de ani, pentru infracțiunile de violență în familie și abandon de familie, cele două cauze au fost reunite, iar pe 28 aprilie 2023, după audieri și după administrarea materialului probator, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a persoanei menționate", a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Concubinul violent și cu atâtea probleme penale avea însă să primească un neașteptat "cadou" din partea procurorilor care ar fi trebuit să decidă în privința prelungirii măsurilor preventive. Magistratul care coordonează soluționarea dosarelor în care este cercetat individul a considerat că trimiterea chiar și temporară în arest a acestuia sau arestul la domiciliu ar fi măsuri prea dure și l-a plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ceea ce presupune lăsarea în libertate sub anumite condiții, care nu îl vor împiedica, fizic, să comită și alte fapte, cel puțin la fel de periculoase.

Citit 1851 ori Ultima modificare Duminică, 30 Aprilie 2023 17:20

4 comentarii

  • postat de Cristi
    Marți, 02 Mai 2023 09:20
    86.34.187.***
    Bine ca magistratii isi majoreaza salariile pe ultimii 5 ani sa mai incaseze cateva zeci de mii de euro, ca deah, in Romania se poate orice. Preformanta si seriozitate 0! Beneficii maxime! O rusine!
    0
    0
  • postat de Cetatean
    Luni, 01 Mai 2023 07:22
    86.124.200.***
    Sa se angajeze la ETERNITATEA,, au mancat si mananca o paine buna, pe spatele prostilor.... Sa plece de unde au venit, poate mai fac ceva pentru prostii napastuiti de acesti ,,speciali,, ...
    0
    0
  • postat de Cetatean
    Duminică, 30 Aprilie 2023 17:02
    86.124.200.***
    Va rog domnilor magistrati, dati-le drumul la toti criminalii, borfasii. Sa ramana inchisi cei care au furat o ridiche sau o ceapa. Va rog mult. Restul sa fie eliberati...............


    Rusine domnilor magistrati...........
    0
    0
  • postat de Macovei
    Duminică, 30 Aprilie 2023 15:49
    213.233.88.***
    Asta este justiția din România. O castă de lefegii la stat, care nu răspund când greșesc, cu privilegii, salarii și pensii ultra nesimțite.
    La toate astea s-a ajuns datorită unei clase politice inepte, care prin hoție și legi strâmbe a creat situația asta.
    Recent, pe jaloanele PNRR, când în media
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.