Infractorii gălățeni, de neoprit. Hoții au atacat în forță case și firme

Infractorii gălățeni, de neoprit. Hoții au atacat în forță case și firme
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Începând cu luna octombrie 2022, în Galați au fost comise multe furturi și tentative de furt din locuință, din societăți comerciale și instituții publice, prin diferite moduri de operare, autorii folosind la momentul comiterii faptelor mănuși și cagule pentru îngreunarea descoperirii lor. Poliția vorbește de patru grupări, anihilate după luni de cercetări, la care au participat anchetatori din mai multe județe ale țării.

Greu de oprit, dar și mai greu de prins sunt hoții din Galați, care în ultimele luni s-au organizat în grupări specializate în spargeri de locuințe, instituţii publice și societăți comerciale. După fiecare faptă sesizată, polițiștii au stabilit că, în funcție de locul unde fusese comisă, hoții atacaseră după metode similare, dovedind un grad ridicat de "perfecționare" în modul de operare.

"În privința suspecților precizați, în anii precedenți, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Galați au probat comiterea de infracțiuni similare, respectiv furturi din locuință cu moduri de operare deosebite și furturi din societăți comerciale, inclusiv de pe platforma Combinatului siderurgic, din imediata apropiere a municipiului Galați", a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Grupări specializate

Anchetatorii vorbesc despre patru grupări identificate ca autoare ale furturilor comise în ultima jumătate de an, nu doar în Galați, ci și în alte județe din țară. Una dintre ele, formată din doi gălățeni de 39 și, respectiv, 41 de ani, a fost prinsă în flagrant la începutul acestui an, chiar în timp ce încerca să spargă o casă de pe strada Alexandru Cernat, în zona centrală a orașului. Echipați cu mănuși și cagule, pentru a nu lăsa urme și a nu fi recunoscuți, indivizii au fost surprinși în timp ce încercau să intre prin efracție într-o casă al cărei gard îl săriseră în prealabil. Cei doi au fost arestați și trimiși în judecată de urgență.

Spargere la Casa de Asigurări

Suspecții care la finele lunii ianuarie dădeau lovitura la Casa de Asigurări de Sănătate formează cea de-a doua grupare avută în vedere de anchetă. Doi gălățeni de 30 și, respectiv, 36 de ani, considerați "specialiști" în furturi din societăți comerciale și instituții publice, sunt bănuiți că au atacat nu doar obiectivul de pe Mihai Bravu, dar și sediile a două firme din Galați, toate faptele fiind comise în timp scurt, în lunile decembrie 2022 și, respectiv, ianuarie 2023.

Grupare extinsă în patru județe

Locuințe din Galați, Tulcea, Brașov și Buzău au fost în pericol din cauza celei de-a treia grupări, compusă din trei suspecți cu vârste cuprinse între 25 și 43 de ani. Aceștia ar fi atacat case și apartamente în perioada noiembrie 2022 - ianuarie 2023, sustrăgând bunuri de valoare, după ce au folosit același mod de operare. Ar fi fost, poate, prinși mai greu dacă unul dintre membri, un recidivist, nu ar fi încercat să fugă din țară.

"Gruparea a fost destructurată după ce unul dintre membri ce încerca să se sustragă cercetărilor, intenționând să părăsească țara, fiind condamnat într-o altă cauză, a fost urmărit și prins pe raza municipiului Brașov. Față de celelalte persoane au fost luate măsuri preventive de către IPJ Buzău", a punctat reprezentantul IPJ Galați.

Hoții din Combinat, "artiști" și la Vâlcea

Ultima grupare este cea identificată după ce Poliția Vâlcea a deschis o anchetă privind mai multe furturi de cupru de la o societate comercială. Polițiștii au ajuns la trei gălățeni cu vârste cuprinse între 30 și 42 de ani, acuzați, în urma extinderii cercetărilor, și de comiterea a încă trei furturi la societăți comerciale din Galați, unde au urmărit tot sustragerea de materiale feroase și neferoase. Față de cele trei persoane au fost dispuse măsuri preventive.

În urma celor 11 percheziții efectuate de anchetatori pentru probarea activității acestor grupări au fost indisponibilizate mai multe bunuri, printre care trei autoturisme, bunuri folosite la comiterea spargerilor, precum și o parte din bunurile presupuse a fi fost furate.

Citit 11784 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2023 09:34

8 comentarii

  • postat de Gigel
    Joi, 04 Mai 2023 18:46
    5.13.147.***
    @czc: in unele locuri de munca se folosesc niste scule, dispozitive, utilaje si pentru a le folosi e nevoie de instructaj. Daca "tu" esti analfabet si te semnezi cu X, cum crezi ca poti intelege anumite treburi? In agricultura sa dai cu sapa nu ai nevoie de instructaj sau diplome dar sa conduci un t
    0
    0
  • postat de Neculai Nelu
    Joi, 04 Mai 2023 12:11
    109.166.135.***
    Sa va fie rușine Politia Romana ați prins 2 hoți amărâții și gata ați destructurat mari grupări de hoți RUSINE SA VA FIE mi sa spart casa în octombrie și nu ați făcut nimic
    0
    0
  • postat de florin
    Joi, 04 Mai 2023 11:56
    86.124.200.***
    Bai Andrei ma lasi!!!!!!! Tot o tineti cu marota asta cu Dragnea!!!!!!Predoiu a ratat codurile penale si pe timpul lui Basescu si acum!!!!!Dragnea a incercat sa schimbe ceva si toate ongeurile iau sarit in cap!!!!Acum cind Predoiu a legiferat o lege mai rea a abuzului in serviciu ca cea propusa de
    0
    0
  • postat de Gerula
    Joi, 04 Mai 2023 11:27
    37.251.222.***
    In toate domeniile este nevoie de studii in unele de cel putin 10 clase.In toate domeniile sunt informatii care trebuiesc cunoscute,insusite sau interpretate si aplicate.Din pacate sunt multi analfabeti institutional care aproape ca nu stiu sa se semneze dar cu pretentii mari la angajare.
    0
    0
  • postat de Sandudelasculărie
    Joi, 04 Mai 2023 11:00
    5.13.238.***
    @andrei , pedepsele blânde și drepturi exagerate pentru magistrații la pensie au fost acordate de PNL, mai precis de Valeriu Stoica. În altă ordine de idei, Galațiul a excelat în astfel de infracțiuni și nu numai din cauza reacției întârziate a poliției mai ales pe partea de prevenție. În urmă cu vr
    0
    0
  • postat de andrei
    Joi, 04 Mai 2023 09:15
    217.63.67.***
    pedepsele foarte blande adoptate de psd, pe vremea lui dragnea, acum au ca rezultat sporirea numarului de hotii si talharii.
    0
    0
  • postat de czc
    Miercuri, 03 Mai 2023 23:48
    89.136.7.***
    Si legislatia e de vina....sunt multi care au doar 6 clase si vor sa munceasca si nu ii angajeaza nimeni pt ca le trebuie diploma macar de 8 clase.
    La cablaje auto nu cred ca trebuie sa vii cu diploma de 8 clase sau sa ai liceu. munca se dovedeste in teren muncind si nu cu vreo diploma.
    In agric
    0
    0
  • postat de Gigel
    Miercuri, 03 Mai 2023 21:09
    5.13.147.***
    Toti cu drepturi de altfel. Cu dreptul la munca e mai greu in rest jmecherie te halesc.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.