Tentativă de crimă, mascată într-un accident rutier

Tentativă de crimă, mascată într-un accident rutier
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Cruzime fără margini într-o familie din județul Galați, în care doi frați aproape l-au ucis pe un al treilea, din cauza unei femei și a unui petic de pământ

Incidentul deosebit de grav a avut loc zilele trecute, în comuna Cavadinești.

Frații Săndel și Valentin Tigheci și-au bătut crunt fratele mijlociu, din cauza unor dușmănii mai vechi. Cei doi s-ar fi gândit să-i dea astfel o lecție, deoarece acesta din urmă ar fi trăit cu fosta concubină a unuia dintre ei și, mai mult, obișnuia să își pască animalele pe un teren revendicat de rudele agresoare. Astfel, cu un levier și o bâtă din lemn, i-ar fi aplicat numeroase lovituri, în special în cap și peste față. Când și-au dat seama că fratele era mai mult mort decât viu, s-au speriat și, ca să înlăture orice suspiciune asupra agresiunii, l-au urcat într-o căruță, l-au dus la marginea satului și au răsturnat atelajul într-o râpă. Au făcut asta la adăpostul nopții și abia a doua zi unul dintre frați a sunat la 112, susținând că fratele cel mijlociu fusese victima unui accident.

Salvatorii și poliția l-au găsit pe rănit în stare foarte gravă. Bărbatul a fost dus la spital și în urma anchetei polițiștilor și a primelor concluzii medico-legale a reieșit că leziunile suferite nu fuseseră cauzate de accident.

Astfel, Valentin și Săndel au fost reținuți și prezentați duminică, 18 iunie, unui judecător de drepturi și libertăți de la Tg. Bujor, care a emis un mandat de arestare preventivă pentru vătămare corporală și violență în familie. Dacă verdictul oficial al medicilor legiști va fi că loviturile i-au pus viața victimei în pericol, anchetatorii vor schimba încadrarea juridică a faptei în tentativă de omor, iar dosarul va ajunge pe masa Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați. În aceste condiții, pedeapsa pe care o riscă cei doi frați ar fi de cel puțin șapte ani.

Citit 5760 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Iunie 2023 07:49

2 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Marți, 20 Iunie 2023 08:28
    5.13.169.***
    Lipsa educatiei, coruptia generalizata, si neamul de traista Romanesc... brandul de tara! DA BRAVO! Schimbarea? A NU... nu vrem sa ne schimbam!... Multe succesuri, vorba anagramatei!
    0
    0
  • postat de Galatean
    Marți, 20 Iunie 2023 07:31
    89.137.226.***
    Foarte trist!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.