Procurori puţini, cauze multe

Procurori puţini, cauze multe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada care a mai rămas până la sfârşitul anului în curs, aşa cum ne-a precizat Ion Ciafalon, şeful DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi, una dintre priorităţile colectivului de procurori o constituie soluţionarea cauzelor mai vechi.

„Avem şi astfel de restanţe, pentru că volumul de muncă este copleşitor, Galaţiul fiind, cum se ştie, alături de Brăila şi Vrancea, zone cu un potenţial criminogen ridicat. În plus, efectivul de procurori este destul de mic faţă volumul de muncă pe care-l avem. Mai exact, la Galaţi sunt şase procurori, din care doi sunt repartizaţi pe activitatea de la instanţele de judecată. La Brăila sunt doar doi procurori, dar unul este în concediu de creştere a copilului, iar la Vrancea funcţionează doi procurori.”

În acelaşi interval de timp, după cum am aflat de la acelaşi interlocutor, mai sunt în curs de instrumentare încă patru cauze ce au ca obiect fapte penale comise de grupuri infracţionale organizate. Aceste dosare au ca miez infracţiuni informatice, înşelăciuni şi furturi cu consecinţe deosebit de grave.

După cum am aflat, în aceste dosare, ca urmare a referatelor înaintate de procurorii DIICOT instanţelor de judecată, împotriva a 20 de persoane implicate s-a luat deja măsura arestării preventive.

Aşadar, totalul celor 130 de cauze penale soluţionate de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi va fi completat în ultima parte a anului în curs    cu alte patru dosare consistente care se referă la infracţiuni de o gravitate deosebită.

Citit 779 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.