Șoferi drogați și cu ”marfă” la purtător, depistați în weekend

Șoferi drogați și cu ”marfă” la purtător, depistați în weekend
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Doi tineri au ajuns pe mâna polițiștilor de la Crimă Organizată după ce au fost opriți în trafic de echipajele rutiere, la finele săptămânii trecute. În autoturismul unuia dintre ei au fost găsite zeci de pliculețe cu diferite droguri, indiciu care arată că bărbatul nu se ocupă doar cu consumul de stupefiante, ci și cu distribuția acestora. 

Un prim flagrant a fost făcut de un echipaj de poliție la Umbrărești, unde, pe o stradă din localitate, a fost oprită mașina la volanul căreia se afla un tânăr de 28 de ani, din județul Vrancea. Comportamentul suspect al șoferului a făcut ca acesta să fie testat și pentru consumul de alcool și de droguri. Prima testare a ieșit negativă, însă a doua a arătat că bărbatul de la volan avea, în organism, urme ale consumului de stupefiante. Droguri aveau însă să iasă la iveală nu doar în testerul polițiștilor, ci și la controlul mașinii. O cantitate importantă din drogul pentru care șoferul ieșise pozitiv și dintr-un alt stupefiant, extrem de popular, a fost găsită în haine și în mașină. 

”În urma controlului corporal, în buzunarul lateral stâng al pantalonilor a fost găsită o pungă de mici dimensiuni din staniol, în interiorul căreia se afla o substanță vegetală cu miros înțepător. În portiera dreaptă față a autovehiculului au fost găsite 11 pungi autosigilante din plastic, în interiorul cărora se afla o substanță sub forma unor cristale. Alte 11 pungi din staniol, de mici dimensiuni, au fost identificate în buzunarul unei geci aflate pe bancheta din spate, iar în interiorul acestora se afla o substanță vegetală cu miros înțepător”, a explicat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

La fața locului au fost chemați polițiștii Antidrog, care au ridicat pliculețele pentru expertizare. Șoferul s-a ales, deocamdată, cu dosar penal pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, având șanse mari să fie tras la răspundere și pentru trafic de droguri, dacă vor fi găsite indicii că urma să comercializeze substanțele depistate. 

Gălățean prins cu grinder și ”folii”

Fără marfa preferată a rămas și un gălățean de 31 de ani, depistat la volan pe o stradă din municipiu. Testarea antidrog a scos la iveală că avea, în organism, urme de stupefiante, cel mai probabil canabis, fapt care va fi certificat de analizele de laborator. Până atunci, șoferul va trebui să dea explicații și polițiștilor de la BCCO, deoarece în mașină i-au fost găsite un grinder pentru mărunțit și două folii cu substanță vegetală, de culoare verde și cu miros înțepător. Rămâne de văzut dacă bărbatul avea ”substanța” pentru sine sau o deținea ca să o vândă altor consumatori. 

         

Citit 2689 ori Ultima modificare Joi, 02 Noiembrie 2023 09:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.