Patronul Albo nu se poate întoarce la firmă

Patronul Albo nu se poate întoarce la firmă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patronul Grupului Albo, Dumitru Neculai, s-a plâns judecătorilor de faptul că procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au prelungit din nou măsurile restrictive, dar Tribunalul i-a respins sesizarea.

Reamintim că Dumitru este cercetat pentru dare de mită, falsificare de alimente şi complicitate la abuz în serviciu alături de fostul şef al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi, Viorel Gheorghiţă.

Acesta din urmă este arestat pentru fapte de corupţie, şantaj şi abuz în serviciu. Deşi se vorbeşte despre faptul că în dosar s-ar fi depăşit numărul de 17 învinuiţi, deocamdată singurele nume vehiculate sunt acestea două, plus cel al firmei Top Meat Food.

Cea mai gravă acuzaţie care i se aduce lui Gheorghiţă este acea că i-ar fi acordat protecţie lui Dumitru, care sub această umbrelă ar fi falsificat alimente, băgând în produse carne expirată.

Dacă la Gheorghiţă, cel puţin până acum, măsura arestării a fost prelungită lună de lună, începând din iunie, la Dumitru situaţia este asemănătoare în ceea ce priveşte măsurile instituite de Tribunal şi prelungite, potrivit legii, de către procurori.

Obligarea patronului Albo de a nu pleca din Galaţi, completată cu mai multe măsuri restrictive printre care şi aceea de a nu comercializa, a fost de natură a-l face pe acesta să demisioneze din conducerea firmei învinuite.

Dacă la început, Dumitru nu s-a adresat instanţei, de luna trecută a început să o facă. De fiecare dată, cel puţin până acum, el nu a primit câştig de cauză. Facem precizarea că dosarul se află încă pe masa de lucru a procurorilor gălăţeni ai DNA.

Citit 954 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.