Drog pentru sex şi… judecată!

Drog pentru sex şi… judecată!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru un grup de cinci persoane care a făcut afaceri cu droguri de mare risc a venit vremea scadenţei. Corangă Ştefan Lucian, zis „Luci”, Cocu Robert Vasile – „Roberto”, Moca Ionel – „Machena”, Corangă Paraschiv – „Pachel” şi Corangă Nicoleta Daniela s-au „jucat” cu pliculeţe şi cu liniuţe de cocaină până când, după ce le-a intrat, le-a ieşit pe nas.

Sunt acuzaţi, fiecare după propria osârdie, prin rechizitoriul încheiat zilele acestea la DIICOT-Serviciul Teritorial Galaţi, de trafic de droguri de mare risc (cocaină)  în formă continuată şi complicitate la această infracţiune,  de trafic internaţional de droguri de mare risc, precum şi de conducerea unui BMW pe drumurile publice fără permis. Toate acestea au fost comise începând din aprilie până în iunie 2011.

În rechizitoriul DIICOT, document ce însoţeşte dosarul cauzei în instanţa de judecată, procurorii  au făcut, între altele, precizarea că „traficul de droguri a luat o turnură periculoasă în ultimii ani şi în România.” Şi, în acest trend a apărut şi grupul celor cinci despre care vorbim.

E vorba  de Cocu Robert - rom din ramura porcarilor, care e văr cu alde Corangă. Paraschiv, zis „Pachel”, unul din fraţii Corangă locuieşte în Spania, în apropierea Madridului, el fiind cel care a adus din Spania cocaină. După ce era procurată,  cocaina era deţinută, oferită şi distribuită, în diverse cantităţi, către diferite persoane. Se ştie deja că un gram de drog era vândut contra sumei de 10 euro.

Cocaina – ispită şi sex pentru gălăţence minore

Moca Ionel („Machena”) era şeful grupului, el ocupându-se să atragă fete minore, pe care le momea cu cocaină. Racola tinere cu care întreţinea raporturi sexuale, după care le obliga să se prostitueze. De altfel, la această oră, „Machena” e sub interdicţia de a nu părăsi ţara, fiind trimis deja în judecată sub acuzaţia de trafic de persoane, trafic de minore şi de proxenetism.

Din cercetări a reieşit că a procurat în mai multe rânduri „cocaină în amestec cu fenacetină, levamisole şi teracaină”, pe care o vindea mai multor clienţi. Între muşteriii cei mai serioşi erau, de exemplu, „Ţăranul” sau „Calul”, „Lungul” şi „Înaltul”.

De la culmile plăcerii la hăul decăderii în judecată

La începutul lunii decembrie 2010, un tânăr i-a înmânat lui Machena opt doze de cocaină pe care acesta le-a deschis pentru prizare sub formă de liniuţe după care le-a oferit pentru consum membrilor găştii cu care se întreţinea la Clubul Atlantic din Galaţi. O fată minoră, N.I., a consumat cocaină, după care, împreună cu Moca şi cu alte două tinere, au urcat la etaj pentru o partidă de sex (!?)  De altfel, în timpul cercetărilor, N.I. a declarat că a mai participat  la astfel de  „petreceri”.

Căruţa lor plină cu cocaină s-a stricat în ziua de 8 iunie a.c., atunci când „Luci” a intenţionat să-i returneze lui „Pachel”, în Spania, nişte cocaină care se umezise pe drumul spre România. Atunci se organizase un flagrant în care au căzut „Luci” şi „Roberto”, ultimul fiind înhăţat în zona Complexului Studenţesc.

N-a scăpat apoi nici Corangă Nicoleta Daniela care, în mai multe rânduri, l-a ajutat pe „Luci”, soţul său, la comercializarea cocainei.

Praful, ce te face praf!

Cocaina, pentru că veni vorba, e praful care te face praf. Creează dependenţă fizică, dar mai ales psihică, fiind determinantă în săvârşirea multor violenţe, în traficul de fiinţe umane etc.

Praful/drog  te duce, dacă te iei la luptă cu el, în sevraj psihic în momentul în care încerci o abstinenţă. În fine, e vinovat de creşterea fenomenului de narcomanie în rândul tinerilor… E destul  câte am spus despre cocaină, e  bine că cinci „slujitori” ai tagmei celor care umblă cu droguri aşa de tari vor fi judecaţi.

Citit 3819 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.